maanantai 16. heinäkuuta 2018

Kisat


Tiistaina 3.7 Liekki ja Tinja olivat agilityepiksissa. Kaikki koirat toisin kerkisivät myös treenailla aika paljonkin viereisellä ruohokentällä. Liekin kanssa oli tarkoitus osallistua sekä putkiradalle että mölliradalle, mutta en löytänyt kenttää, joten myöhästyttiin putkiradalta ja mentiin pelkkä möllirata. Vasta kisapaikalla tajusin, että siinä on myös kontaktiesteet, joita ei hirveästi olla treenattu.

Liekki meni kuitenkin mölliradan aivan superhienosti ja heti ensi yrityksellä tuli nollarata ja Liekki voitti sillä minimöllit! Toisella yrityksellä Liekki loikkasi puomin alastulolla, mutta muuten meni todella hienosti. Erityisen ylpeä olen siitä, että Liekki haki todella hienosti suoralla esteet, mutta myös kääntyi tarvittaessa todella nätisti. Liekki on kyllä todella taitava ikäänsä ja vähäiseen treenimäärään nähden. Ei tässä malttaisi odottaa, että Liekki pääsee virallisiin kisoihin. Sitä ennen on kuitenkin opittava kepit.

Tinja meni ihan huvin vuoksi kisaavien radan, joka ei ollut kovinkaan helppo. Tinja oli unohtanut aivan kaiken agilityosaamisensa ja vaan huusi minulle. Toisella radalla rämmittiin kuitenkin rata suunnilleen oikeassa järjestyksessä läpi ja se riitti medikisaavien kolmanteen sijaan.


Lauantaina 7.7 oli Liekin suurpäivä, kun Liekki osallistui ensimmäistä kertaa rally-tokon avoimeen luokkaan. Tuomareina sellaiset henkilöt, jotka ovat sieltä tiukimmasta päästä arvostelussaan. Minun oma liikkuminen Liekin kanssa ei ole ehkä julkaisukelpoista materiaalia (koska Liekin kanssa kisaaminen on varsin jännää), mutta Tinja sentään teki hyvin.





Liekki AVO-A 93p
Eka rata meni Liekiltä varsin hyvin. Saksalainen jouduttiin uusimaan, kun Liekki vahvingossa kiersikin kyltin (tehty saksalaista liian vähän kyltin edessä). Toinen uusiminen menikin sitten minun piikkiini, kun en jännitykseltä muistanut miten spiraali oikealle tehdään ja Liekki kerkisi tarjota pyörähdystä, kun itse hidastin. Seisomaan nouseminen sujui hienosti!
Virheet: 4: -3p uusi, 10: -1p Py, 12: -3p uusi.
Tuomarin kommentti: “Hyvää ohjausta. Erittäin osaava koira. :)”


Liekki AVO-B 86p
Tämä rata ei tuntunut lainkaan hyvältä ja Liekki oli alkuradan ihan kuutamolla eikä tehnyt lainkaan hommia minun kanssa. Ehkä tuplakisat olivat vielä aika rankkaa nuorelle koiralle ja vielä helteessä. Alussa Liekin huomio oli kentän laidalla ja hypystä karattiin sitten totaallisesti seuraamispaikalta ja tästä tuli -10, koska jouduin juoksemaan Liekin kiinni. Juoksuseuraaminenkaan ei mennyt kovin hyvin, mutta Liekki ei ehkä edes osaa pitkiä matkoja vielä seurata juosten. Loppuradan kuitenkin Liekki tsemppasi ja teki jo kivasti.
Virheet: 2: -1p Tvä, 3: -1p Tvä, 4: -1p as, 5: -10p ov, 7: -1p as
Tuomarin kommentti: “Taitava pieni koira, jolla on paljon hyvää tekniikkaa. Juoksutehtävissä kannattaa panostaa, ettei koira juokse liian kauas.”


Tinja MES-A 98p 1.sija
Heti alkuun aivan typerä virhe, kun Tinja meinasi seurata hypyn ohi. Olisi ehkä pitänyt vähän aikaisemmin kertoa mitä ollaan tekemässä. Toinen sitten puolenvaihdosta takaa, josta sitten jälkeenpäin tajusin, että Tinja ei ehkä tunnista Hillalla käytettyä käskyä.
Virheet: 1: -1p Py, 8: -1p Py
Tuomarin kommentti: “Takuuvarmaa suorittamista. :)”


Tinja MES-B 99p 1.sija
Tämä ei tullut videolle, mutta Tinja teki varsin mallikaasti. Jostain syystä ei käyttänyt takapäätään oikean puolen seuraamisen käännöksessä, vaikka saman käännöksen teki hienosti ekalla radalla. Tästä vino-virhe.
Virheet: 3: -1p vino
Tuomarin kommentti: “Hyvällä mielellä ja loistavalla tekniikalla plus mahtavalla asenteellä. Mitä enempää voi toivoa. :) “

Tiistaina 10.7 ajettiin Kuusamoon saakka tokokokeeseen päiväreissuna. Se olikin taas sitten aikamoinen pudotus todellisuuteen ja sai olla viimeinen koe, kun lähdetään kauas vain Tinjan takia kisaamaan. Hellettä oli suunnilleen 25 astetta, kenttä avoimella paikalla, johon aurinko paistoi suoraan. Tinja ei sitten jaksanut tehdä yhtikäs mitään, oli jo ensimmäisestä liikkeestä alkaen ihan outo (ohjattu, joka on ollut tosi vahva liike, nyt teki huonon merkin ja tiputti kapulan palautuksessa eikä olis tuonut koko kapulaa minulle). Loppua en jaksanut edes yrittää. Tinja nollasi ohjatun, kiertohyppynoudon ja ruudun. Ei yltänyt siis edes tulokseen, mutta ei muutkaan liikkeet menneet lainkaan hyvin. En ihan ottanut hyvin tätä koetta, kun olin ajanut viisi tuntia yhteen suuntaan uskoen, että kyllä se Tinja pystyy tekemään...

Ei ehkä ihan hukkareisu.




Lauantaina 14.7 oli Tinjan toinen tokokoe. Tässä kokeessa Tinja onneksi sentään jo yritti tehdä kaikki liikkeet, mutta silti ei oikein helteessä jaksanut ja suurimmaksi ongelmaksi tuli kentällä ollut voimakas valo-varjo -vaihtelu, jonka vuoksi sitten nollattiin kaksi liikettä. Lopullisena tuloksena EVL3 210 pisteellä. Yksilöliikkeet olivat putkeen.


Paikkaistuminen 10
Liikkurin virheen vuoksi vain minuutin mittainen.
Paikkamakuu 10
Haisteli kerran, maahanmeno oli hieman hidas ja törmäsi lievästi perusasentoon tullessa.
Kiertohyppynouto 0
Ei nähnyt kartiota, vaikka virittelyssä kyllä minusta katsoi oikeaan suuntaan. Sentään meni esteiden ohi... Liiallisten käskyjen vuoksi meni nollille.
Luoksetulo 8
Todella löysä ja Tinja liikkui todella hitaasti. Kaartoi myös luoksetulopätkissä, koska sihteerinpöytä. Seisominen valui todella paljon. Maahan olisi voinut painua heti eikä viiveellä.
Kaukot 8½
Kaikki vaihdot yhdellä käskyllä, mutta takajalat liikkuivat. Hyvin kuitenkin muisti pysyä maassa, kun tulin takaisin sivulle.
Tunnari 6½
Todella huono.
Zeta 9
Istuminen oli hidas, mutta istui. Seisomisessa tepastelua ja vielä kääntyi.
Ruutu 8
Eteenmenon lähetin tarkoituksella hieman vinoon, niin on sitten helpompi korjata. Tinja meinasi jättää matkan vajaaksi, mutta korjasi sitten tämän itse. Yksi korjaus ympyrään, ruutuun meni hyvin, mutta maahanmeno oli hieman huono.
Seuraaminen 8½
Tinjan seilaaminen korostui, kun Tinja oli väsynyt, joten seuraaminen oli Tinjaksi aika huonoa. Myös kontaktin tiputtelua oli normaalia enemmän.
Ohjattu 0
Merkki oli ihan kiva, mutta ei nähnyt sitten kapulaa ja hakuun tuli liikaa käskyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti