maanantai 19. helmikuuta 2018

Ruosteessa olevat koirat


En mennyt sitten sunnuntaina Minna Pättikankaan koulutukseen, kun vasta lauantai-iltana tajusin, että ei mulla ole edes osoitetta minne mennä. En sitten jaksanut sokkona ajella 2,5-tunnin päähän. Onneksi oli vaan kuuntelupaikka.

Lauantaina sitten päästiin pitkästä aikaa treenaamaankin halliin tokoa. Tinjalle ja Hillalle liikkuroituna kiertohyppynouto, luoksetulo ja kaukot.

Hilla
Kiertohyppynouto
Ihan hyvä kierto, sanalliseen istumis-käskyyn reagoi nopeasti, mutta istuminen oli silti kyttäysmoodissa tehty. Nouto-osuus kiva. Ei pyöritellyt kapulaa.
Luoksetulo
Seisominen olisi saanut olla terävämpi, mutta ei kuitenkaan paha. Maahan meni hyvin. Joka väleissä tasaiset vauhdit ja tuli sivulle hyvin.
Kaukot
Ilman käsimerkkejä. Ihan hyvät vaihdot ja Hilla teki omalla tasollaan. Pysyi myös aika suorana.

Tinja
Kiertohyppynouto
Tinja pysähtyi merkin taakse seisomaan, joten ensin sai tapella kierron kanssa. Muu osa meni kuitenkin ihan hyvin, kun siihen vaiheeseen päästiin.
Luoksetulo
Valui todella paljon seisomisessa, ei kuunnellut yhtään käskyä. Maahan meni hyvin mutta haukahti. Vauhtia oli liikaakin.
Kaukot
Oli todella huonot. Tuplakäskyjä eikä malttanut pitää tekniikkaa eli tuli aika paljon eteen.


Liekki teki kaksi kierrosta liikkurointiharjoituksia: ensimmäisellä kierroksella kaukot, liikkeestä maahan ja kapulan pito. Toisella kierroksella kaukot, liikkeestä maahan ja luoksetulo. Liekki meni varsin kivasti. Toisella kierroksella ei maltti meinannut riittää kaukoilla aloittamisella, joten sotki vaihtoja sivulle tuloon. Joutui siis tekemään vaihdot ihan nokan edessä. Muuten teki oikein kivasti liikkeet liikkuroinnista huolimatta. Ei ne täysin siivot olleet, mutta Liekki kuitenkin yritti kovasti ja oli lähes koko ajan minun kanssa. Liekillä oli todella hienot perusasentoon nousemiset.


Sunnuntaina Hilla ja Tinja tekivät porin 17.2.2018 rally-tokon mes-radan. Varsin haastava rata, jossa sarjaeste, putkea ennen edessä puolenvaihto ja tuplasaksalainen ja putken jälkeen vielä peruutus. No, koirat ovat tehneet viimeksi rally-tokoa syksyllä, joten ihan kaikki oli unohduksissa. Jopa kaikenosaavalla Tinjalla. Hillalla tietysti kilahti heti, yritti vaan kaahata, ja minulla paloi siihen heti hermot. Tinja ei vaan muuten muistanut liikkeitä. Vähän ovat koirat ruosteessa, joten pitäisi kai ruveta treenailemaan, että Tinja voittaa sitten bortsujen rotumestaruudessa.

Tinjan ongelmakohdat: haukkuu, ei suostunut peruuttamaan poispäin, saksalaiset hitaahkoja.
Hillan ongelmakohdat: vire niin korkealla ettei tee muuta kuin pomppii, ei osannut mennä esteitä siivosti, tulppaania sotkee peruskäännökseen, istuu peruutuksessa, ei suostu pyörähtämää poispäin, koska kontakti katkeaa.

Liekki sai harjoitella pimeään putken kulmaan menemistä. Ja seuraamista sekä vähän kaukoja. Liekki oli paljon parempi kuin isot aikuiset koirat.


Maanantaina ei yllättäen huvittanutkaan treenata koiria. En tiedä miksi. Hillalta siis jäi viimeistelytreenit seuraavaa valintakoetta varten, mutta kai se jotain suostuu tekemään sitten kokeessa.  Liekki sai sitten tehdä seuraamista pelkästään hallilla. Liekki teki aika vaihtelevia pätkiä. Välillä ei tehnyt edes mitään seuraamista muistuttavaa ja välillä teki ihan ok-pätkiä. Välillä jopa piti kontaktiakin. On se hyvä, että tämä seuraaminen ei ota sujuakseen, niin ei tarvitse miettiä kokeeseenkaan menemistä.

Illalla koirat tekivät sisällä treeniä. Shelteillä oli aivot täynnä sulamassa olleita lihapullia, joten niiden pääkalloon ei muuta mahtunut. Suostui Liekki juoksemaan maton yli namialustalle, mutta eteen istumaan opettelu meni liian vaikeaksi, kun namitkaan ei kelvanneet lihapullien yli. Tinja teki vähän enemmän ja harjoitteli puolen vaihtoa edessä, saksalaisia sekä eteen istumista. Hillan kanssa treenattiin oikean puolen perusasentoa. Helpoissa kulmissa Hilla osasi tulla suoraan, mutta hiukan enemmän kulmaa, niin tuli helposti vinoon asentoon. Hilla sai treenata myös puolenvaihtoa edessä, mutta ei oikein yhdistänyt edeltävää perusasentotreeniä, joten sai tässäkin muistutella perusasentojen suoruudesta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti