maanantai 25. joulukuuta 2017

Uusia treenitapoja

Viimeisen kahden viikon aikana treenit ovat jääneet hyvin vähäisiksi. Toissa viikolla koirat olivat kolme yötä hoidossa, kun itse olin Helsingissä työn puolesta koulutuksessa. Hilla ja Liekki olivat kuulema viihtyneet hyvin (Hillalla oli oma malikka-leikkikaveri). Tinjan kanssa kuulema oli mennyt sukset ristiin, se oli yrittänyt pari kertaa häipyä paikalta, ei vahingossakaan ollut samassa huoneessa hoitajan kanssa ja yrittänyt syödä yhden ruokasäkin tyhjäksi. Tinja ei nyt muutenkaan pidä kenestäkään, joten ei ole mitenkään poikkeavaa. Pihalla se oli viihtynyt siinä vaiheessa (ilman karkaamisyrityksiä) kun sille oli nakattu ruokaa lumihankeen etsittäväksi.

Liekin osalta ei olla treenattu lainkaan.Viime viikon lopulla yritettiin hallissa tehdä jotain, mutta lämpöpuhallin pääsi taas säikäyttämään Liekin ja siihen jäi sitten Liekin treenit. Varkaudessa olisi kyllä tehnyt ihan mielellään ja innoissaan täysin uudessa hallissa. Ei pelännyt yhtään ja ihan innoissaan liikkui uudessa paikassa, joten ei kai tuo Liekki täysin toivoton vielä ole.

Isot koirat ovat sitten treenailleet Oilin koulutuksesta kerättyjä juttuja. Lähinnä kaukoissa on tehty paljon kuuntelutreeniä niin, että vaihtoja on tehty pelkillä sanallisilla käskyillä, selkä koiraan päin ja yllätetty koira vaihdolla jo poiskävelyvaiheessa. Hilla on saanut varsin paljon topakkuutta vaihtoihin näin yksinkertaisella treenillä, hieman toisin joutuu jossain vaiheessa keskustelemaan, että innosta huolimatta vaihdot tulee tehdä hyvällä tekniikalla. Vähän on Hillan kanssa myös vaikeuksia erottelussa. Tinjan kanssa on sitten jouduttu miettimään enemmän sitä kuuntelua.

Torstai-iltana EVL-koirat tekivät kuuntelutreenin (napattu tämäkin Oilin koulutuksesta). Ensin ohjattu, vasen haettavana ruudun vierestä. Perään zeta, ruudun kartio oli zetan viimeinen merkki. Ruutu niin, että eteenmenossa piti juosta yhden kartion yli. Siihen perään vielä kiertohyppynouto niin, että kierrettävä  kartio oli ihan ruudun vieressä. Viimeiseksi vielä tunnari, jossa oli yksi väärä kapula erillään muuten kisamaisesta tunnarista.

Hilla teki varsin kivasti kaiken. Suurin ongelma oli kiertohyppynoudossa, jossa Hilla valkkasi ruudun kartion kierrettäväksi. Oli selkeästi Hillan osalta tälläinen arvotuskysymys, kun ei meinannut edes oikean kartion näyttämisen jälkeen suostua kiertämään oikeaa kartiota. Ruudussa kartio eteenmenomatkalla sotki hieman Hillan ajatuksia, joten meni hitaasti. Ennakoi myös ruudussa varsin voimakkaasti pysäytystä. Tunnarissa tiputti raville hieman ennen perusasentoon siirtymistä. Tinjalla oli huomattavasti enemmän ongelmia selviytyä harjoituksesta, mutta ei tullut yllätyksenä. Zeta oli ainut mikä Tinjalla meni heti kerrasta todella hienosti. Ohjatussa ei olisi halunnut tehdä merkkiä. Ruudun eteenmenossa kartio välissä oli vielä liian vaikea, samoin kuin ruudun pongaaminen häiriöiden keskeltä. Myös Tinja kiersi ruudun kartion kierrossa, mutta luopui siitä huomattavasti helpommin kuin Hilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti