perjantai 20. lokakuuta 2017

Agilityä ja tokoakin


Perjantaina Hilla ja Liekki kävivät hallilla treenaamassa agilityä. Hallilla oli valmis rata, jonka Hilla meni sitten lopuksi.


Hillan kanssa tehtiin ensin A:ta namiautomaatin kanssa. Hillan mielestä A oli siinä välissä sellainen läpijuoksujuttu, jottapääsi seisomaan namiautomaatin eteen eli ei mitään aikomusta pysähtyä. Pieni tarkennus harjoitukseen, niin Hilla alkoi pysähtyä kontaktille. Pujottelukulmiakin harjoiteltiin sekä keinun kontaktia.

Liekki teki kahden esteen suoran ja putken. Hirveän kovaa se menee jo nyt, vaikka ei olekaan vielä ihan täysin lajiin syttynytkään. Tykkää vain juosta. Liekki tutustui myös ensimmäisen kerran keinuun. Reippaasti paukutti keinun toista päätä maahan eikä yhtään jännittänyt.

Lauantaina oltiin agilitykisoissa Hillan kanssa. Mitään kerrottavaa ei jäänyt. Ainoastaan opimme, että liian vähäisillä yöunilla sekä nälkäisenä ei kannata kisata: kaksi hylkyä siksi, että unohdin radan ja viimeinen hylky siksi, että Hillan estehakuisuus (taas) voitti.

C-hyppäri HYL


Ensimmäinen rata taisi mennä meillä molemmilla vähän pohjaan tutustumalla, kun Hilla eteni hieman hitaasti ja kolistutti rimoja. Ensimmäinen rima myös tipahti. Olin rataantutustumisessa mennyt ihan omaa rataani ja huomasin sen vasta ensimmäisten koirien mennessä. Radalla sitten menin automaattisesti niin kuin olin rataantutustumisessa radan mennyt... Muuta ei olisi ollut yhden riman tipahtamisen lisäksi.

B-agilityrata HYL


Ja taas unohtui rata ja unohdin tehdä 11. esteen jälkeen valssin, joten jäin väärälle puolelle estettä. Putken ensimmäisen suun ohi sain Hillan mutta vähän liiankin hyvin, koska Hilla kävi hyppäämässä takana olleen muurin. Muuten radalla ei mitään ongelmaa ja Hilla meni taas kovaa.

A-agilityrata HYL


Tämä rata oli sitten päivän ainut rata joka sujui ihan mukavasti. Paitsi puomilta ilmeisesti oli tullut kontaktivirhe, taas. Jätin Hillan lähtöön ja itse asetuin vasta puomin alastulolle, koska Hillan kanssa vain pystyy tekemään sellaista. Puhtaasti mentiin 15. esteelle saakka, jossa Hilla ei sitten malttanut kulkea uudelleen pujottelun ohi käväisemättä niillä. Hilla meni vahingossa viimeisen suoran putkenkin ohi, mutta se oli omaa huolimattomuutta.


Pitkästä aikaa on aloitettu tokonkin treenaaminen taas kunnolla. Sunnuntaina, maanantaina ja tiistaina on käyty treenaamassa hallilla tokoa.

Hillan kanssa on yllättävän nopeasti löydetty oikeanlainen ote treenaamiseen ja pystytty keskittymään niihin olennaisiin asioihin. Eniten painoarvoa on saanut nouto ja siinä kapulan pyörittely sekä vauhdin säilyttäminen palautuksessa tasaisena. Varsin toimivaksi ratkaisuksi on osoittautunut kierto ja heti kierron jälkeen kapulan nosto ja palautus perusasentoon niin, että mulla on lelu valmiina kädessä ja Hillan pitää tulla lelun ja minun väliin. Tällä tavalla on saatu vauhti ja pito pysymään hyvinä. Ainoa pelko on vaan, että Hilla rupeaa kyttäämään tällä koulutuksella. Todella mielettömällä asenteella Hilla on kuitenkin tehnyt tätä harjoitusta ja muutenkin tokoa ylipäätänsä. Toinen eniten huomiota nyt saanut on luoksetulo, jossa stoppeihin yritetään saada lisää terävyyttä takapalkalla. Tunnarikin on tehty liikkuroituna mutta enemmänkin sillä ajatuksella missä mennään. Ohjattuun myös on muistuteltu, että se kartio pitää kiertää eikä vaan voi juosta kartion kautta kapuloille. Seuraamistakin yksi kerta katsottiin, mutta sekin vaatisi ehdottomasti enemmän treeniä.


Tinjan osalta tunnari on saanut kaikista eniten huomiota. Joka kerta on tuonut oman, mutta pari kertaa on ollut vähän taas liikaa vauhtia ja liian vähän ajatusta hommissa niin on vaan poiminut oman, tiputtanut ja tarkistanut oliko se sittenkään oikea. Maanantaina sujui ohjattu niin, että ruutu lähetyksen välissä ja haettava kapula ruudun takana siten, että sen hakeakseen piti juosta ruudun läpi. Tinja selvisi tästä heti kerralla ongelmitta kaikista ennakko-odotuksista huolimatta. Harvinaista, että Tinja onnistuu häiriöharjoituksissa heti kerralla, mutta osaa se paljon silloin kun vaan viitsii keskittyä. Muuten Tinjalle liikkuroitiin kerran kaukot sekä on pitkästä aikaa muistettu myös treenata sitä seuraamista, että pysyisi pakka kasassa. Tinja muisti hyvin myös kiertohyppynoudon kierron esteiden välistä, vaikka esteet olivatkin vaikeasti lähellä kiertokartiota.


Liekin treenit ovat menneet aika vaihtelevasti. Maanantaina tuli ikävä konfliktitilanne Liekin kanssa, kun Liekki karkasi kesken luoksetulon treenikaverin tykö. Liekki otti tosi voimakkaasti itseensä kun kielsin sitä, ei uskaltanut enää tehdä luoksetuloa ja sijaistoimintona vaan nuuski maata. Päästiin siitä kuitenkin yli saman treenikerran aikana, vaikka vähän joutuikin tosissaan tekemään itsekin töitä. Seuraavana treenikerralla Liekki oli taas iloinen oma itsensä ja teki todella reippaasti luoksetuloa. Sunnuntaina Liekkiä hieman jänskätti vieraat tyypit hallissa, joista kuului vaan ääni. Teki silti ihan kohtuullisen hyvin hommia. Seuraamisessa ei olla päästy kovin pitkälle. Ehkä pitää vaan kokeilla rohkeasti vanhanaikaista imuttamista, kun kontaktin ja perusasennon vahvistamisella ei ole päästy kovinkaan pitkälle. Liekki on tehnyt myös parina päivänä paikkamakuun ja -istumisen tuttujen koirien välissä (Hillaa ahdisti olla paikallaan enemmän kuin Liekkiä). Tokohyppyäkin on tehty aika paljon ja kapulakin taas kaivettu esiin ja mietitty miten sen Liekin pyllyn saisi pysymään maassa myös kapulan kanssa.

Keskiviikkona taas treenattiin agilityä. Hilla teki kontakteja, Liekki harjoitteli päällejuoksua ja hyppi keinun päällä. Puomi oli edelleen liian jännittävä, että Liekki olisi uskaltanut ihan päälle asti kiivetä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti