keskiviikko 16. elokuuta 2017

Tokokokeessa


Sunnuntaina oltiin isojen koirien kanssa tokokokeessa. Pikkukoirakin oli mukana räksyttämässä muille. Molemmat suorittivat oikein hienosti ajoittaisesta vesisateesta huolimatta. Hillalle EVL1 304p ja KP sekä Tinjalle VOI2 243,5p. Molemmat voittivat luokkansa ainoina osallistujina. En saanut arvostelulomakkeita, joten en muista varmaksi ihan kaikkia pisteitä mitä liikkeistä sain.

Tinjan voittaja
Paikkamakuu 10
Seuraaminen
Ihan siivo seuraaminen Tinjalta, mutta oli hieman väljä ja juoksussa jätätti. Peruutus oli suora mutta aika väljä.
Luoksetulo 8?
Valui aika paljon stopissa mutta muuten hyvä.
L-liike
Seisoi taas istumisen... Muuten hyvä.
Ruutu
Tässä Tinja oli hieman outo: lähti ihan suoraan ruutuun, mutta kaarsikin ruutuun sivusta ja pysähtyi itse tosi laitaan. Kehän vieressä oli toinen koira eli olisiko katsellut sitä vai hämäsikö myös valkoinen kehänauha ihan vieressä?
Ohjattu 0
Tinja teki klassisen eli ei katsonut minne kapulat vietiin eikä sillä taaskaan ollut aavistustakaan missä kapulat oli. Tinja kyllä riemastui valtavasti kun tajusi missä se haettava kapula oli ja silloin haku oli varsin vauhdikas.
Tunnari 10
Tinja oli todella pelottava tässä ja kävi vaan napsaimassa rivistä kapulan haistelematta mitään muuta. Oikean kuitenkin toi. Heitteli taas palautuksessa kapulaa eli oli pikkasen huolimaton...
Kaukot 9
Tinjalla oli vähän liikaa intoa, joten tuli pientä liikkumista, mutta muuten hyvät vaihdot eikä yhtään tuplakäskyä.
Metallihyppy 7
Tinja oli oikein reipas. Tiputti kapulan kerran palautuksessa mutta nosti sen heti itse ilman lisäkäskyjä.
Kokonaisvaikutus 10
Ei ehkä kaikkein paras Tinjan koe, mutta teki reippaasti ja iloisesti kaiken läpi. Tinja on ollut turhan vähällä treenilläkin.

Hillan EVL
Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 10
Hyvin maahan (olisi saanut laittaa tassut hieman tasaisemmin). Luoksetulossa hidasti raville pari metriä ennen perusasentoa. (Mietti tuleeko eteen vai sivulle?)
Seuraaminen 9
Perushyvä seuraaminen Hillalta. Kontakti piti hyvin. Aukesi taas aika pahasti peruutuksessa ja oli kuulema hitaasakin ollut vino. Sivuaskeliin en ollut ihan täysin tyytyväinen.
Kiertohyppynouto 10
Kierto ok, olisi voinut olla aavistuksen tiiviimpikin. Hyvin tipahti maahan. Haku ok, hypyllä yritti taas tappaa itsensä hyppäämällä liian kaukaa. Perusasento minusta hieman vino.
Luoksetulo 9?
Seisominen huono, mutta maahan tipahti hyvin. Vauhti oli tasainen mutta olisi silti saanut tulla reippaammin.
Zeta 9?
Seisominen ja maahanmeno ok, istuminen hidas ja jouduin varmistamaan istuuko. Ensimmäisessä seuraamiseen lähdössä pieni viive, mutta muut teki hyvin.
Ruutu 10
Tänä vuonna ensimmäinen onnistunut eteenlähetys, joka meni täysin suoraan ja osui kerrasta ympyrään. Muisti vielä pysähtyä ihan kelvollisesti. Ruutu-osuus ok, pysäytin itse aavistuksen liian aikaisin. Hilla olisi saanut juosta vähän syvemmälle ruutuun, kun on nyt ennakoinut stoppia.
Ohjattu 8
Merkki aika huono ja ennakoi pysäytystä. Haku hyvä vasemmalle, mutta puri kapulaan kiinni ja luovutukseen kaksoiskäsky.
Tunnari
Työskenteli hyvin, mutta ei nostanut heti oman kohdalla vaan vasta toisella kierroksella. Palautuksessa pyöritteli kapulaa, mutta muuten vauhti molempiin suuntiin hyvä.
Kaukot 10?
Tuomari tykkäsi, mutta Hilla teki aika kauheat vaihdot. Se on tehnyt oikein oman taiteensa siitä, että ei liikuta yhden yhtää tassua mutta tekee kaikki vaihdot. Aloituskurre oli vajaa ja ainakin yksi seisominenkin oli vajaa.

Hilla teki kaikki liikkeet kivasti läpi. Viimeisessä yksilöerässä alkoi näkyä, että väsähti ja oli hieman nihkeä liikkeiden välissä. Otti heti nokkiinsa, kun joutui odottamaan kentän laidalla makuulla, kun tauko kehien välillä venyikin yllättävän pitkäksi. Kiva kuitenkin saada näin selkeä ykköstulos ei löysältä tuomarilta. Olihan siinä kaikkea pientä, jota pitäisi viilata, mutta Hilla on tehnyt tosi varmasti ja melkein alkaa olla työ saada jotain muuta kuin ykköstä kokeesta. Pitänee kai taas mennä kiertelemään karsintakokeita. (Ehkä vähän treenaillaan ensin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti