keskiviikko 9. elokuuta 2017

Liekki jo puoli vuotta!


Kahden viimeisen viikon aikana olemme treenanneet tosi vähän ja vasta tällä viikolla olemme päässeet kunnolla vauhtiin treeneissä. Kuun vaihteessa Liekki täytti puoli vuotta. Se on aika kauhea rakas riiviö, mutta ehkä siitäkin tulee jotain. Pitänee joskus kirjoitella Liekistä enemmän.


Pari viikkoa sitten torstaina Liekki kävi näyttelytreeneissä. Liekki oli taas tuhma ja räksytti muille. Osasi se juosta nätisti kunhan vaan kukaan muu ei juossut yhtäaikaa. Yhtäaikaa juokseminen oli Liekin mielestä muiden komentamisen paikka. Pöydälläkin osasi jo olla melko nätisti vaikka vielä jännittikin.

Hilla ja Tinja tekivät rally-tokoa ja/tai tottista. Hilla harjoitteli tottiksesta luoksetuloa, eteenmenoa ja A:n yli kapulan noutoa. Luoksetulo meni varsin kivasti mutta Hilla ei näköjään osaa enää tulla siististi suoraan sivulle. Eteenmenoissa lähti aina hyvin eteen ja tällä kertaa osasi mennä käskystä maahankin. A:ssa yritti kiertää alkuun paluussa A:n ympäri ja Hillalta meni hetki tajuta, että sen yli pitäisi kiivetä molempiin suuntiin. A tehtiin matalammalla versiolla. Rally-tokojutut menivät molemmilta koirilta oikein kivasti. Yritettiin harjoitella molempien koirien haastekohtia.


Viime viikon keskiviikkona Liekistä tehtiin puolivuotis-osaamisvideo, josta puuttuu Liekin bravuuri eli juostaan kovaa karkuun ja ärsytetään muita. Siilin jahtaaminenkin jäi videolta pois. Hilla ja Tinja tekivät molemmat ohjattua ainakin. Tinjalla oli vaikeuksia luopua aiemmin käymästään suunnasta ja lisäksi merkin teko ei meinannut maistua.


Viikonloppuna oltiin tottiskoulutuksessa ja agilitykisoissa, mutta niistä enemmän omassa postauksessaan.


Maanantaina palattiin takaisin Keski-Pohjanmaalle ja käytiin kentällä treenaamassa. Hilla ja Tinja kävivät tokon puolelta samat liikkeet läpi eli ruutu, kaukot ja tunnari. Hilla jäi ruudussa etunauhan päälle! Eipä ole moista tehnyt koskaan, mutta onhan tuo jo pitemmän aikaa oireillut ruudussa. Nyt ei vaan olla vähään aikaan treenattu. Vahvistin sitten ruudun läpijuoksemista laittamalla lelun reilusti ruudun taakse. Tinja teki omat liikkeensä vallan mainiosti. Tunnarissa ei ollut kummallakaan mitään ongelmaa. Kaukoissa molemmilla sama S-I hieman heikko.

Toisella kierroksella Hilla sai tehdä pk-noutoa sekä agility A:n yli noutamista. Hilla osasi heti noutaa pk-käskyllä, joten sen tajusi. Ainoastaan eteen tulemiseen vaatii edelleen aika voimakkaat avut. A:n kiipeili sujuvasti molempiin suuntiin ja myös kapulan kanssa. Molemmat kertailivat myös rally-tokoa. Hillalle vaikeinta oli vasemmalla puolen peruuttaminen ja Tinjalle takaa puolen vaihtaminen.

Liekki oli omalta osaltaan hurjan taitava. Ei välittänyt pätkääkään, vaikka Hilla leikki vieressä omalla lelullaan vaan keskittyi täysin tekemiseen. Liekin kanssa tehtiin ruutua, hieman seuraamista sekä aloitettiin harjoittelemaan oikean puolen perusasentoa sekä paikallaan pysymistä.Tiistaina oltiin hallilla treenaamassa. Liekki ei ollut ihan niin hieno kuin edeltävänä päivänä ja muisti tiheämmin karata Hillan ja Tinjan luokse. Toisin häiriö oli ehkä pahempi, kun kummankin piti huutaa, että ne osaisivat paremmin. Liekki aloitti “tosissaan” agilityn treenaamisen. Aloitettiin lyhyellä suoralla putkella. Koska tietysti järkevin vaihtoehto ei ollut laittaa namialustaa valmiiksi putken toiseen päähän ja viedä Liekki toiseen päähän niin Tinja sai ensin näyttää mallia miten putki mennään. Hyvin Liekki tajusi niinkin ja lopputreeniajasta se jo juoksi yksinään putkea edestakisin. Vähän tutustuttiin myös hyppyyn ja sen tarjoamiseen.


Hilla ja Tinja tekivät taas melko samoja juttuja. Tokosta ruutu, kiertohyppynouto/hyppynouto, zeta ja Tinjalle myös seuraaminen. Hillalle oli ruudun takana valmiiksi lelu, jonka vientiä Hilla ei ollut nähnyt. Ruutu sujuikin varsin mallikaasti eteenmenoineen. Tinja tahtoi myös ennakoida pysäytystä, joten Tinjalle tehtiin vielä lopuksi lähetyksiä kosketusalustalle. Muuten molemmilla koirilla meni liikkeet hyvin. Molemmat koirat treenasivat myös malttia rally-tokoputkelle. Hillan kanssa keskityttiin lähinnä siihen, että Hilla pystyi tekemään puolen vaihdon edestä ennen putkea. Tinjan kanssa kertailtiin puolenvaihtoa selän takaa käännöksissä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti