sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Viikonlopun jäljet


Lauantaina Hilla kävi harjoittelemassa jälkeä. Pituutta ehkä 200-300metriä, jäljellä kaksi namirasiaa ja neljä keppiä aika tiheästi. Hilla tuntui varsin huonolta eikä vetänyt niin päättäväisesti kuin normaalisti. Viimeinen keppi jäi nousematta ja välistä olisi jäänyt toinenkin, jos kaveri ei olisi huomauttanut että keppi on muuten siinä. Kiva lopettaa jälki niin, että Hilla ei saanut palkkaa. Yritettiin palata takaisinpäin ja nostaa jälki uudelleen, mutta Hilla eteni päättäväisesti ihan jonnekin muualle. Hilla vielä kävi kesken jäljen pokkana talsimassa ojassa... Aika masentavaa, mutta en tiedä vaikuttiko vieras jäljentekijä, Hillan juoksut, helle vai se että Hilla ei ollut ihan oikeassa työskentelyvireessä. Positiivista kuitenkin, että jana meni tosi hyvin ja Hilla poimi jäljen erinomaisesti. Yhden kepin ilmaisi myös menemällä oma-aloitteisesti maahan, jota on nyt Hillalta toivottu.

Tinja teki nose workin sisäetsinnän kaverin talossa. Tinja työskenteli tosi hienosti, vaikka Tinjalla onkin toistoja tosi vähän takana. Toisella piilotuksella meinasi jäädä jumittamaan tarjoamaan ensimmäistä piilopaikkaa, mutta kun tajusi, että siitä ei saa palkkaa niin etsi tosi hienosti uuden piilopaikan.


Sunnuntaina treenattiin rally-tokoa. Hilla ja Tinja tekivät 27.5.2017 Alajärven MES-rataa. Toisin muutin sitä sen verran, että puolenvaihdon takaa sijasta oli puolenvaihto edessä sekä lisäsin väliin oikealla puolen peruuttamisen. Molemmille koirille pieniä virheitä siellä täällä, mutta molemmat tekivät pääsääntöisesti hyvin. Molemmilla paikoitellen yliyrittämistä, joten meinasi välissä tulla ylimääräisiä kuvioita rataan.

Tinja
+ Hieno oikealla peruuttaminen
+ Hyvä puolenvaihto edessä ja teki hienosti myös puolenvaihdon jalkojen välissä
+/- Hyvä eteen seisominen ja poispäinperuuttaminen pääsääntöisesti (vaatii vielä hieman vahvistusta
- Yksi lipsahdus oikealla seuraamisessa vasemmalle puolen
- Eteenistumisen asennon suoruus vaatii vahvistamista
- Ei malta pysyä paikallaan niissä kylteissä, jossa otetaan askel pois koiran viereltä

Hilla
+ Puolenvaihdot oli hyvät
+/- Sotki eteenistumisia ja seisomisia mutta asennot suorat silloin kun teki asennot oikein
- Spiraalissa ei seurannut tarpeeksi tiiviisti / kontaktin tiputtelua
- Peruuttaminen sivulla vaatii treeniä, myös poispäinperuuttamisessa oli hieman nihkeä
- Pomppii oikealla seuraamisessa


Liekki treenaili kaksi erää omia juttujaan. Ensin otettiin suurin puhti pois kierrättämällä Liekkiä kartion ympäri, sitten pystyi hieman treenaamaan noutoa ja seuraamista. Toisessa erässä tehtiin muutama namialustalle juokseminen sekä yritettiin harjoitella seisomista mutta Liekki ei tuntunut tajuavan viimeistä. Liekki pysyi kuitenkin koko ajan hyvin mun kanssa tekemässä ja vielä ihan oma-aloitteisesti. Toisin häiriötäkään ei ollut kovin kummoisesti (eli ei toisia koiria tai ihmisiä). Välillä kun tuli tylsä hetki, niin piti räksyttää mutta tuli aina kutsuttaessa takaisin.

Itsenäistä opiskelua.

Hilla kerkisi vielä illalla käydä treenaamassa jälkeä. Meni paljon paremmin kuin edellispäivänä. Jäljellä pituutta 470 metriä, lähetys “janalle”, yksi ruokarasia pienen matkan päässä janalta sekä 5 keppiä. Kaksi kulmaa ja yksi tien ylitys. Hilla lähti ekalla lähetyksellä takajäljelle minun muka hyvästä suunnittelusta huolimatta, joten pääsi hetkeksi autoon huilaamaa. Toisella yrityksellä latoin Hillan menemään hieman eri kohdasta, jotta jälki jatkuisi helpommassa kulmassa oikeaan suuntaan mutta ei auttanut. Hilla poimi taas takajäljen mutta nyt vaan stoppasin liinasta ja odotin, että Hilla itse päättää kääntyä ympäri. Kepeistä nousi neljä (joko eka tai toka keppi jäi nostamatta). Yhden kepin Hilla ilmaisi oikein menemällä maahan ja yhden pienellä viiveellä. Eka kulma meni hienosti, toka kulma kuivemman jäkälän päällä, joten siinä Hilla joutui tekemään enemmän hommia. Tien ylitys meni todella hyvin. Hilla selkeästi väsähti hieman loppua kohden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti