sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Jälkeä ja rally-tokoa


Maanantaina isot koirat harjoittelivat jälleen kerran rally-tokoa. Ratana 12.5.2017 Muuramen MES-rata, jossa putken tilalle oli laitettu valkovuokko ja puolenvaihto takaa. Hilla tarvitsi kolme yritystä ennen kuin pystyi menemään radan puhtaasti läpi. Tinjalle riitti yrityksiä kaksi ja ensimmäiselläkin suurin ongelma oli, että Tinja yli-innokkaana teki ylimääräisiä ja tarpeettomia pyörähdyksiä. Tinja oli tosi hyvällä päällä ja teki oikein nätisti. Hillasta pitäisi varmaan jo huolestua, koska varmuus on kadonnut johonkin täysin ja virheitä tulee paljon.

Hillan treenilista
+ Takapään käyttö vasemmalla seuraamisessa
+ Merkki (- merkin haistelu...)
- Takapään käyttö oikean seuraamisen käännöksissä (istu-täyskäännös-istu)
- Peruutukseen varmuutta
- Valkovuokko
- Painoi paikoitellen vasemman puolen seuraamisessa ja oikean puolen seuraamisessa pomppi
- Puolenvaihto edessä vasemmalta oikealle huolimaton/jättää vajaaksi

Tinjan treenilista
+ Peruutus oikealla puolen
+ Puolenvaihdot (edessä, spin, jalkojenvälistä)
+ Malttoi pysyä paikallaan jätöissä
- Merkki ja kylttierottelut
- Puolenvaihto takaa
- Jääväerottelu


Liekki ei tehnyt paljoa mitään järkevää. Noutamisen harjoittelua yritettiin, mutta Liekki häiriintyi vieraasta koirasta niin paljon, että ei halunnut (taaskaan) tehdä noutoja ja se treeni lopetettiin siihen, että Liekki pari kertaa suostui ottamaan kapulan suuhunsa. Liekki teki kuitenkin oikein hienosti muutaman askeleen seuraamispätkiä ja varsinkin kiertämistä oikein innoissaan. Liekki alkaa jo kiertämisessä irrota varsin kauas.


Keskiviikkona käytiin ryhmätreeneissä. Hillalle ammuttiin neljä laukausta paikkiksessa ja yksi seuraamisessa. Kaksi ensimmäistä laukausta paikkiksessa meni hyvin mutta kahdessa muussa nousi ylös. Seuraamisessa kuunteli laukauksen. Hilla selkeästi kuunteli laukausket, mutta ei sen enempää pelännyt. Lelulla ei suostunut leikkimään mutta namit kelpasi ja pystyi tottelemaan ihan rennosti käskyjä. Paikkiksessa ehkä itse tein jutun laukauksista, kun kävin palkkaamassa heti laukausten jälkeen. Myöhemmin treenien viereen tuli joku ampumaan maalitauluja ja Hilla pystyi olemaan ihan rennosti makuulla sen aikaa.

Muuten Hilla sitten treenasi eteenmenoja. Pari ensimmäistä lelulle lähetyksenä ja yksi tyhjälle. Ensimmäinen eteenlähetys oli kuin tykin suusta. Lähti todella kovaa. Kaksi muutakin oli oikein kivoja ja Hilla vielä totteli maahan-käskyäkin.

Hilla sai tehdä vielä ex tempore -esineruututreenin. Kaveri neuvoi tavan tehdä esineruututreeniä niin, että Hillalle saisi kasvatettua enemmän ajatusta juoksutehtävänä. Hillalle tallottiin kolme erittäin kapeaa aluetta, leveyttä noin puoli metriä ja noin 50 metrin päähän esine. Hilla sai nähdä kaikki viennit. Hilla tekikin tällä todella kivasti. Ainoastaan kehumista nostossa pitää vähentää, koska Hilla näköjään on jäänyt odottamaan siitä kuittausta.


Tinja ei kerinnyt treenata mitään. Liekki teki hieman seuraamisharjoitusta ja oli oikein pätevä. Hyvin keskittyi vaikka tehtiin melko lähellä toista koiraa. Vain kerran karkasi vieraan koiran lähelle ja sai lähdöt ja kerran sitten Hillan kimppuun. (Näissäkin ehkä se kaksi kertaa karkaamisia liikaa...) Suurimmaksi osaksi tuntui kuitenkin keskittyvän tosi hyvin ja tekevän innolla. Pitää vaan Liekin kanssa tehostaa treenien kulkua, niin ei tule nuo karkailut mieleen. Liekki harjoitteli myös kiinni tolppaan sidottuna odottamista. Ihan kiltisti odotteli eikä karannut. Tinjan kanssa piti välillä rähistä ohi kulkeville rullasuksijoille.


Torstaina Liekki kävi jälleen kerran näyttelyharjoituksissa. Nyt oli kouluttajana mies, niin Liekki oppii siihenkin käsittelyyn. Liekki käyttäytyi taas huonosti alkutreeneistä ja rähisi ja rähisi myös silloin jos piti juosta muita koiria kohti. Pöydällä jo Liekki osasi olla rauhallisemmin vaikka vähän edelleen jännitti. Hampaiden katsomista pitää vielä harjoitella lisää.

Hilla ja Tinja treenasivat omia juttujaan nopsaan. Hillalle tottista ja rally-tokojuttuja, Tinjalle pelkästään rally-tokoa. Tinja olikin oikein pätevä. Hilla oli tällä kertaa hieman vaisun oloinen eikä ihan parhaimillaan. Eteenmenot toisin meni muuten hienosti, mutta ei taaskaan totellut maahan-käskyjä (seisoi). Harjoiteltiin myös kapulan tuomista eteen, joka tuntui taas varsin haastavalta Hillalle.


Lauantaiaamuna Hilla kävi treenaamassa sekä esineruutua että jälkeä. Jäljen vanhenemista odotellessa Hilla teki samaa esineruutuharjoitusta mitä aikaisemminkin tällä viikolla eli aivan kapea tallottu alue ja kauas esine. Kolme yhteensä, joista kahteen vein valmiiksi esineen Hillan näkemättä ja ensimmäiseen Hillan nähden. Eka meni taas tosi hyvin. Toisessa Hilla harjailu jostain syystä paljon pois alueelta ja esineen löytämisessä kesti. Kolmas kuitenkin oli oikein hieno ja ihan jo vauhdikaskin.

Jälki oli 530 metriä pitkä, janalta jäljelle reilu 10m ja jäljellä 6 keppiä sekä yksi kulma. Janalle Hilla lähti hienosti suoraan. Jäljen päällä mietti hetken kumpaan suuntaan lähtisi mutta poimi sitten takajäljen. Stoppasin liinasta niin pitkään, että vaihtoi itse suuntaa. Ensimmäinen keppi jäi nousematta. Ilmeisesti kulki alkumatkasta sen verran jäljen sivusta, että se meni hukkaan. Kaikki loput kepit kuitenkin nousi ja Hilla jäljesti tosi hyvin. Tarjosi myös itse osalla maahanmenoa ilmaisuksi. Vähän tahtoi taas loppua kohden väsähtää ja loppujäljestä seilasi aika paljon jäljen päällä ja joutui välillä tulemaan hieman takaisin päin tarkistamaan missä jälki menikään.


Illalla kerittiin vielä treenata rally-tokoa. Ratana Lempäälän 18.6.17 MES-rata, johon putken tilalle oli laitettu sarjahyppy. Jostain syystä hyppy oli molemmille koirille haastava eikä ne tuntuneet ihan hahmottavan hyppyä (Hillalla toisin vaan taas liikaa vauhtia). Hilla höyrysi taas ihan liikaa ja pomppimista tuli paljon. Harjoiteltiin vielä erikseen 180 asteen sarjahyppyä molemmin puolin seuraten sekä sisä- että ulkokaarteena.


Tinjan treenilista
+ Malttoi hienosti pysyä paikallaan jätöissä
+ Takapään käyttö hienoa molemmissa seuraamisissa
- Oikealla seuraamisessa tiukoissa käännöksissä saattaa edelleen vaihtaa puolta
- Omat vartaloavut eivät saa olla liiallisia peruutuksessa, muuten lähtee selän taakse vinoon
+ Saksalaiset vaativat vielä vahvistamista
- Eteenistumiset

Hillan treenilista
+ Malttoi pitää seuraamispuolen seuratessa ulkosivussa.
+/- Peruutus nyt ok mutta vaatii lisävahvistamista
- Puolenvaihto edessä vasemmalta oikealle jää herkästi vajaaksi ja törmää
- Höyryäminen
- Eteenistumiset


Liekki treenaili omia juttujaan. Liekki oli oikein hieno ensimmäisen erän omissa treeneissään ja malttoi keskittyä tosi hyvin. Toisessa erässä ei ollut ihan yhtä hyvä mutta teki ihan kivasti eikä sentään päättömästi juossut kenttää ympäri. Ensimmäisessä erässä tehtiin sekalaista juttua nopeaan tahtiin mutta ei mitään uutta. Kapulan nosto maasta onnistui oikein hyvin ulkona ainakin tällä kertaa. Ja Liekki alkaa pikku hiljaa oppia seuraamaan. Pystyy jo seuraamaan pikkasen pidempää matkaa ja käännöksien molempiin suuntiin harjoittelu on jo aloitettu. Istumista pitäisi toisin edelleen vahvistaa, kun sotkee sitä edelleen maahanmenoon.


 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti