keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Jälkeä


Maanantaina isot koirat tekivät rally-tokorataa (Alajärvi 27.5.2017). Rata ei ollut mitenkään vaikea, mutta siellä oli pari kylttiä, jotka ovat Tinjalle olleet aikaisemmin olleet vaikeita. Molemmat koirat tekivät radan kolme kertaa läpi. Tinja teki tosi hienosti joka kerta. Yli 95 pisteen rataa tehtiin joka kerta. Poispäin peruutuksessa oli alkuun ongelmia, mutta Tinja muisti todella nopeasti miten eteen tullaa seisomaan suoraan. Hilla teki vähän heikommin. Hilla ei muistanut ihan hirveän hyvin suorana eteen seisomista ja peruutti poispäin herkästi vinoon. Tätä on aikoinaan treenattu paljonkin, mutta näköjään unohtanut. Toisena isompana ongelmakohtana sitten, että Hilla yritti aika monta kertaa jäädä seisomaan oikean puolen seuraamisen perusasennoissa. Hilla höyrysi paikoitellen liikaa, joten käskyjen loppuun saakka kuunteleminen oli välillä vaillinaista.

Liekki oli varsin hyvällä tuulella ja teki keskittyneesti. Treenattiin myös pitkästä aikaa hallin sisällä. Kierrot (silloin kun sattuu irtoamaan) tehdään aikamoisella draivilla, kun välillä olin palkannut lelulla. Muuten harjoiteltiin kapulan pitoa ja seuraamista. Seuraamisessa pystyy jo pikkuhiljaa kasvattamaan matkaa ja ruveta harjoittelemaan kääntymisiä. Liekki on seuraamisessa hieman liian tiivis ja ottaa selkeästi vähän liikaa tukea jalasta. Liekin kanssa muistuteltiin myös seisomista.


Tiistaiaamuna Hilla kävi harjoittelemassa janoja sekä tekemässä jäljen. Jälki oli 400 metriä pitkä ja jäljellä oli neljä keppiä sekä kaksi kulmaa. Jälki oli selkeästi vielä liian pitkä ja Hilla väsähti loppua kohden. Ensimmäisessä kulmassa tuli hieman pyörimistä, mutta toisen kulman teki tosi hienosti. Kaikki kepit kuitenkin löytyivät. Janat eivät menneet ihan niin hyvin. Nyt kun tein yksin, niin Hillaan ei saanut kunnon draivia eikä se oikein osannut katsoa kreppejä. Kaikki kolme janaa kuitenkin tehtiin ja kyllä se namipurkki löytyi lopusta.

Liekki sai treenata metsässä namialustalle juoksemista, seuraamista ja kapulan pitoa. Ihan hyvin sujui metsässäkin treenaaminen.


Illalla vielä käytiin ulkokentällä harjoittelemassa tokoa ja rally-tokoa. Hillalle ohjattu nouto ja ruudun paikka. Ohjattu nouto meni merkkeineen tosi hyvin. Muistutin vielä merkillä kiertoa ja Hilla teki tosi nättejä ja tiukkoja kiertoja. En tiedä mistä se on yhtäkkiä oppinut näin nätisti tekemään kierrot, mutta selkeästi tekniikka on muuttunut paremmaksi. Ruudun paikkaa Hilla ennakoi todella voimakkaasti ja tiputti raville ennen ruutua. Paikka kuitenkin joka kerta nätisti ruudun keskellä. Juoksutin kuitenkin Hillaa ruudun yli lelulle, että ei jäisi ennakoimaan. Hilla sai myös harjoitella jälleen kerran seuraamista ja lisäksi kertailtiin rally-tokojuttuja.

Tinjaa varten Ohjatun aloitusmerkki oli sillä linjalla mistä juostiin ruutuun. Tinja osasi tämän heti eikä haitannut yhtään ylimääräinen merkki matkalla... Nätisti osui myös joka kerta ruudun keskelle eikä muistanut edes rähistä. EVL-ohjattu tehtiin kerran, siinä joutui kerran huomauttamaan, että merkki-käsky ei tarkoita ruutuun juoksemista, mutta muuten teki todella nätisti. Muuten Tinja kertaili rally-tokon käskyjä. Tinja teki tosi hienosti ja todella varman oloisesti.

Liekille kokeilin ruutuun lähetykseen namialustaa ja sillä saatiin oikeaa draivia ruutuun menemiseen. En toisin ole varma tajusiko se oikeasti mitään muuta kuin sen alustan ruudussa. Muuten sitten Liekki harjoitteli jälleen kerran kapulan pitoa eikä maltanut ihan hirveästi tähän keskittyä, kun piti taas rallailla ympäri kenttää. Seuraamisen harjoittelu sentään meni paremmin.


Keskiviikkoaamuna Hilla kävi tekemässä jälleen kerran jäljen. Kolme keppiä ja yksi kulma. Hilla aloitti tosi hyvin ja jäljesti todella hyvin kulmaan saakka. Kulman jälkeen maaston vaikeutuessa jäkäläksi Hilla alkoi risteillä jäljen päällä ja yksi keppi jäi tälle matkalle. Lopun kuitenkin jäljesti taas hyvin ja viimeinen keppi löytyi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti