perjantai 7. huhtikuuta 2017

Yhteistä matkaa lähes viikko takana


Liekki on asunut nyt luonani lähes viikon. Liekki on kyllä niin lupaava pieni harrastuskoiran alku. Iso maailma on niin jännä paikka ja paljon löytyy pelottavia kohteita, mutta silti mennään tomerasti eteenpäin. Liekki pelkäsi alkuun autojen ääniä, mutta parin päivän kuluttua käveli jo ihan sujuvasti autotien viertä. Toinen pelon kohde on haukkuvat koirat. Hihnassa Liekkiä joutuu edelleen aika paljon kuljettamaan, koska en täysin luota ettei lähtisi omille seikkailuilleen. Hihnassa meneekin jo melko hienosti eikä missään vaiheessa ole edes kokeillut vetää (roikkuu kyllä välillä hihnassa).

Yllättäen Tinja on hyväksynyt uuden tulokkaan todella hyvin ja yrittää vähän väliä leikittää Liekkiä. Liekki ei vaan ole vielä oikein lämmennyt ajatukselle, kun Tinja on niin paljon isompi. Hilla ei vieläkään hyväksy pentua ja on sitä mieltä, että mokomaa otusta ei ole olemassa eikä mene lähelle. Liekki taas “kiusaa” Hillaa kävelemällä sen perässä, haukkumalla sille ja yrittämällä varastaa Hillan ruuat.

Liekki on käynyt tällä viikolla joka päivä treeneissä. Maanantaina ulkotreeneissä, tiistaina ja keskiviikkona hallissa ja torstaina seuraamassa agilityä. Maanantai oli tosi jännä päivä, mutta Liekki kuitenkin suostui leikkimään jonkin verran. Hallissa oli ihan kotonaan heti ja leikki ihan kohtuullisen hyvin. Tostain agilityssä meni namit hyvin alas, vaikka radalla juoskevat koirat olivatkin jänniä.Agilitytreenejä katselemassa.
Keskiviikkona vaihdoin ruokintatavan niin, että Liekki saa kaikki ruokansa koulutuksen yhteydessä eli tällä hetkellä Liekki saa nameina vaan ihan omaa kuivaruokaansa. Välillä oli ongelmia sen kanssa, että ilmeisesti liikaruokin Liekkiä eikä ruoka tahtonut enää illalla maistua. Nyt omat nappulat menee tosi hyvin alas. Liekkiä on lähdetty ehdollistamaan naksuttimeen ja sille on opetettu hieman luoksetuloa ja käskystä istumista. Liekki oppii todella nopeasti ja parissa päivässä istuminen alkaa sujua jo pienellä käsimerkillä. Liekille jopa on päässyt jo harjoittelemaan pientä viivettä käskyn ja palkan välillä. LIekki tajuaa muutenkin tosi hyvin mistä nami tulee ja minne menee. Hillan kanssa muistelisin, että sillä meni kohtuullisen pitkään keksiä, että namia voi heittämisen jälkeen etsiä mm. maasta.

Leikkimistä pitää vielä työstää. Liekki leikkii kyllä ihan hyvin, varsinkin kotona, mutta ei oikein jaksa vielä pitkäjänteistä leikkimistä ja muut asiat lähtee nopeasti kiinnostamaan enemmän. Liekki kotonakin leikkiessään vaihtelee jatkuvasti lelusta toiseen eikä jaksa leikkiä yhdellä lelulla pitkään. Paras lelu Liekin mielestä on minun raatelu, se kiinnostaa aina. ;)


Maanantaina käytiin porukalla ulkokentällä treenaamassa, jossa oli oikeasti ruohopohja mutta vielä toistaiseksi lunta oli päällä ihan hyvä kerros ja ruoho näkyi vain paikoitellen alta. Tinja teki kaikki voittajaluokan liikkeet liikkuroituna. Palkkasin toisin joka liikkeen välissä ja välillä myös siirtymistä. Tinja teki liikkeet kahdessa erässä.

Seuraaminen 8½
Epätasaisesta pohjasta huolimatta oikein kiva seuraaminen ja peruutus onnistui mallikkaasti. Pientä kontaktin katkeilua pahimmissa kuoppakohdissa.
Luoksetulo 8½
Tinjaksi tosi hyvä. Ei kauheasti valunut stopissa (Tinjaksi).
Ruutu 9
Ruutu tosi vaikeasti hangen keskellä, mutta Tinja pongasi se kohtuu hyvin, mutta meni vaan sivusta sisään ja jäi tosi laitaan. Muuten kuitenkin hyvin ja oli koko ajan hiljaa.
Hyppynouto 0
Kapula hävisi hankeen, mutta Tinja etsi sen sitkeästi. Palautuksessa vaan unohti tulla esteen yli ja jouduin käymään näyttämässä hypyn.

Ohjattu 9
Seuraaminen merkille ok. Vasen haettavana, noutokäskyllä syöksähti voimakkaasti vasemmalla olleille merkeille päin mutta korjasi itse kapulalle.
Tunnari 9
Tollo Tinja juoksi kapuloiden yli takana olleille merkeille ja joutui sitten etsimään pidemmän kaavan mukaan missä kapulat edes oli... Muuten teki tosi hienosti.
Kaukot 7½
Pientä liikkumista seisomisissa. Yksi tuplakäksy, kun samaan aikaan kuului kova paukaus. Muuten keskittyi tosi hyvin.
L-liike 9
S-I. Jäävät oikein. Istumisessa tuli itseltä vahingossa hieman suurehko apu. Seuraaminen hyvää.
Yleisvaikutelma 10
Tinja teki oikein iloisesti ja aika varman tuntuisesti. Hyvä huomata, että vaikka Tinja edelleen välillä toimii ennen kuin ajattelee, niin nykyään se edes rupeaa vähän miettimään mitä pitikään oikeasti tehdä ja korjailee sitten itsenäisesti oikein liikkeiden aikana.

Hilla teki ruutuun menoa ja oli tosi vaikea Hillalle. Yritti monta kertaa singota ihan jollekin muualle merkille, vaikka oli jo korjauksen kautta käynyt ruudussa. Hillalla on normaalisti tosi varma ruutu, joten asettelultaan ruutu oli vaan nyt tosi vaikea puolittain hangessa. Hilla teki myös muutaman istumisjäävän ja ne oli oikein kivoja.

Hilla lähti karkuun. :D
Tiistaina treenit pienemmällä porukalla hallissa. Tinja teki ryhmässä paikkiksen. Kaksoiskäsky sivulle nousemiseen, muuten hyvin. Tinja häiriintyi treenikaverin kännykän piippauksesta. Tinjalle tehtiin liikkuroituna ruutu, tunnari ja kaukot. Ruutu ihan kiva, tuli kyllä haukahdus taas maahanmenossa (toisin Tinja taisi vähän häiriintyä kun Hilla aloitti kiljumisen). Tunnarissa ihan pieni epävarmuus, nosti oikean, tiputti ja nosti uudelleen kun oli haistellut vierestä pari kapulaa. Palautus oli silti reipas. Kaukot meni kivasti, vaikka seisomisessa pientä liikkumista. Ei kuitenkaan häiriintynyt takana olleen liikkurin käsien heilutuksesta.

Hilla teki korotetulle alustalle eteenmenoja ja yhden myös alustalta ruutuun lähetyksen. Kapuloiden pitoa (ohjatun kapula ja tunnarikapula) vahvistettiin kierron kautta. Kierron apuna oli ensimmäistä kertaa huomaamattomammat pituuden “siivekkeet” ja niilläkin kierto sujui hyvin. Hilla piti kapuloita oikein kivasti ja pystyi hyvin tekemään kapula suussa pysäytyksiä ja kaukoja. Tunnarin kanssa tuli pyöräytys ennen sivulle tuloa.Keskiviikkona käytiin yksin treenaamassa hallissa. Hillalle tehtiin taas eteenmenoja. Piirsin jopa ympyrän. Ensimmäinen tehtiin alustalle ja seuraavat sitten tyhjälle. Tyhjät meni tosi hyvin ja Hilla eteni suoraan. Vauhti voisi olla hieman parempi eikä pysähdy edelleenkään kovin hyvin. Ruutuun lähetyksiä tehtiin muutama ajatuksella kokeilla sujuisiko suoraan maahanmeno, mutta jäi aika monesti seisomaan eli pitäisi ehkä vähän treenata. Toisin tämä pitäisi mennä ihan kuuntelun kautta. Hilla sai tehdä myös kaukojumppaa ja vaihdot meni tosi kivasti. Samoin L-liike asentoinan seiso ja istu sujui Hillalta kivasti. Istumiset tuntuu varmistuneen Hillalta merkittävästi. Hilla sai tehdä myös kokonaisen tunnarin: haku ja etsintä totutusti tosi hyvät, palautukset myös parantuneet vaikka vauhti saisi viellä olla loppuun saakka varmempi. Kapulan pyörittelyä ei kuitenkaan tainnut tulla lainkaan.

Tinjalle vahvistettiin ruudun paikkaa taas taaemmas kosketusalustalla ja sen jälkeen vielä ihan tyhjälle lähetystä. Tinja sai tehdä myös L-liikkeen ja teki asennot varsin varman tuntuisesti. Myös Tinjalle kaukojumppaa ja keskityttiin erityisesti seisomisiin (niissä pysymisiin). Tunnari tehtiin myös uudelleen hallin kapuloilla ja nyt Tinja teki tunnarin tosi varmasti ilman mitään ongelmia.


Torstaiagility
Taas haastavampi rata:


Tämän kertaiset treenit menivät aika kivasti Hillalta. Saatiin paljon kivojakin pätkiä. Vaikein kohta oli 6. putkelta 7. esteelle kääntyminen. Sitä hinkattiin enemmän ja sai aika tarkkaan ajoittaa kutsun, että Hilla tajusi kääntyä putkesta oikeaan suuntaan. A:han en ollut tyytyväinen, sillä Hilla jumi taas voimakkaasti harjalle, mutta paransi kuitenkin toistoilla. Puomin teki kiltisti, samoin keinun. Pimeä putkikulmakin meni yllättäen tosi hyvin. Pujottelun alkoitusten haussa oli välillä vaikeuksia, mutta välillä haki nämäkin tosi upeasti ja kaukaa. Lähinnä oma linjaus oikeaan keppiväliin oli välillä pielessä. 

Tinja kävi tekemässä pikaiset tokotreenit. Hyppynouto metallilla agilityesteen yli, meni tosi hienosti. Samoin seuraaminen, seiso-istu jääväerottelu sekä kaukot. Eipä mitään isoa missään, kaukoissa tuli seisomisissa ihan pientä liikkumista.


Välillä tulee sammumisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti