sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Viikonloppu koiria täysi

Viimeiset pääsiäiskuvat
Torstaiagility
En muistanut ottaa ylös itselleni ratapiirrosta enkä tietysti jälkikäteen sitä enää muista. Tällä kerralla oli Hillalle ehkä hankalimmat kohdat seinään päin oleva A, jolle tietysti jumitettiin sitten harjalle sekä takaaleikkaus, kun ei pitänytkään kääntyä. Hilla lähti aina kääntymään takaaleikkauksella ja hukkasi ihan kokonaan edessä olleen pituuden eikä yhtään tajunnut, että se kuului hypätä vaan yritti etsiä kentän laidalta estettä, vaikka siellä ei ollut mitään. Hillalla oli aika paljon vaikeuksia avokulmaan pujottelun hakemisessa, eikä malttanut tulla sylkkäriin loppuun saakka. Leieröinti pujotteluun helpossa kulmassa sen sijaan onnistui ihan hyvin. Hilla teki myös varsin kivasti sylkkärikohdat.

Hilla ja Liekki alkavat löytää yhteisiä leikkejä.
Lauantaina tehtiin pidempi hallitreeni, kun oltiin vuokrattu tilaa useammaksi tunniksi. Kerkisi hyvin tehdä kaikennäköistä kaikkien koirien kanssa. Tinja ja Hilla molemmat aloittivat ensin kiertohyppynoudosta. Hilla osasi tehdä tällä kertaa kierron kerrasta. Mutta pakka meni ihan totaallisen sekaisin, kun kiertohyppynoutoon lisättiin siihen kuulumattomia elementtejä, kuten kapulan nosto esteiden välistä ja kierto kapulan kanssa selän takaa. Tinja puolestaan yllätti ja osasi heti kiertää kartion kaukaa. Ja liikkuroitunakin sujui varsin mallikkaasti. Vielä pysäytykset vaativat Tinjalta terävyyttä ja enemmän varmuutta kumpi kapula on haettavana.

Seuraavana sitten ohjattu nouto molemmille koirille. Hillalle ohjattuun yhdistettiin kierto, joka oli mun selän takana. Ajatuksena, että Hilla ei kerkiäisi ruveta kapulaa pyörittämään. Ihan hyvin toimi, kun Hilla ensin tajusi mitä pyydetään. Tinjakin teki onnistuneesti EVL-ohjatun ja vieläpä molemmat suunnat peräkkäin. Molemmat koirat myös tekivät eteenmenoja korotetulle alustalle ja Tinjakin pääsi tekemään muistikuva eteenlähetyksiä tyhjälle. Hilla kerkisi myös treenailla seuraamista.


Molempien koirien kanssa tehtiin myös voittaja-luokan rally-tokorataa, jossa oli varsin pitkä oikealla puolen seuraaminen. Tinjalla oli ruosteessa edessä istuen peruuttaminen ja pujottelussa meinasi hieman oikean puolen seuraaminen hyytyä. Uusintaradalla teki kuitenkin hienosti. Hillalla puolestaan melkein keitti yli, mutta muuten meni ihan kohtuu siivosti. Eteen istumiset ja eteen seisomiset ovat hieman sekaisin ja eteen istumisissa pitäisi keskittyä suoruuteen. Hypyn jälkeen keskittyminen puolenvaihtoon takaa kääntymällä oli Hillalle todella haastavaa.

Liekki teki taas omia vauvatreenejään. Uutena asiana otettiin mukaan merkin kierto, jonka Liekki tajusi varsin nopeasti.


Sunnuntaina käytettiin taas päivä tehokkaasti hyväksi. Aamulla neljä startin agilitykisa ja sitten iltapäiväksi mentiin molempien koirien kanssa tokon kisatreeneihin, jossa oli enemmänkin porukkaa eli vieras liikkuri ja täysin uusi kenttä meille.

Kisoissa ei taaskaan kovin suurta menestystä niitetty. Hilla tuntui jotenkin omituiselta ja ensimmäisen radan jälkeen Hilla oli jotenkin omituisen vaisu.

B-hyppäri 10vp

Tämä rata oli ehkä päivän vaikein. Mentiin kuitenkin hyvin läpi, yksi kielto, koska unohdin taas radan. Onneksi myös okserin rima tuli alas. Tyytyväinen olen siihen, että Hilla suostui tulemaan sylkkärin aloitukseen eli käteen kiinni 5. esteellä (sai kyllä hieman karjuja ja esteet sopivasti ei ihan näköpiirissä ja vasta putken jälkeen). Heitti sylkkärissä voltin, mutta että ylipäätänsä suostui sen tekemään oli aika iso voitto.

A-agilityrata HYL

Putki-puomierottelu meni hyvin, puomin alastulokontaktin hyppäsi yli. Hilla ei tullut 7. esteen päällejuoksuun vaan jostain syystä reagoi tosi herkästi ja tuli ohi. Sama homma 11. esteellä. Pujottelunkin aloitti taas keskeltä, mutta olisi ehkä pitänyt vähän huolellisemmin ohjata. Loppu meni nyt ihan kohtalaisen hyvin. Pussin jälkeen toisin ei ehkä huudella mene-käskyä, koska Hilla kerkisi muurin jälkeen aika kauas. Loppupyöritys meni oikein mutta ei todellakaan sellaisella ohjauksella mitä olin alunperin suunnitellut.

C-agilityrata 30,36vp

Hilla taisi tehdä juuri uuden virhepistemäärä ennätyksensä! Muuten rata ihan oikein läpi, mutta Hilla ei millään malttanut mennä pujottelua loppuun, kun siellä heti takana oli este (on tehnyt tätä samaa treeneissä mutta putkelle). Kolme kertaa jouduttiin uusimaan samat kepit ennen kuin suostui menemään loppuun saakka. A:n alastulon kanssa tapeltiin, koska ei meinannut suostua sitäkään tulemaan alas ja hidasteli jopa keinulla. Olen aika varma, että loikkasi myös puomin alastulokontaktin yli, vaikka siitä ei tullut virhettä ja pujottelusta olisi pitänyt tulla hylky, mutta ilmeisesti tuomari ei jaksanut nostella kättä. Virheitä siis 10 radalta ja 20+ yliajasta. :P

D-agilityrata HYL

Viimeinen rata oli sitten vain ihan karmea. Pujottelun sijaan Hilla syöksyi putkeen eikä kyllä kuunnellut taaskaan mitään. 11. putkelta jatkoi takana olleelle hypylle eikä kuunnellut taaskaan mitä sanottiin. Tämän sähellyksen vuoksi kääntyi 12. putkelta väärään suuntaan ja hyppäsi sitten putken yli, jotta olisi siellä missä pitäisi. Loppu 16-19 sai ihastelua yleisöltä, kun sohelsin taas ihan jotain omia ja Hilla kävi ilman ohjaamista ja kaukaa tekemässä 17. esteen takaakierron. Siihen mulla ei ollut mitään osaa tai arpaa, kun Hila hakee esteet hyvin ja osaa rataakin lukea, jos esteet on vaan loogisesti.

Hillan agilityopeteltavaa:
- Kontaktit...
- Estehäiriöt pujottelun takana
- Sylkkärit
- Pujottelun avokulmat


Tokon kisatreenin kenttä oli hieman epätasainen, kurainen ja täynnä oksia. Hänen ylhäisyytensä Tinja-kuningatar totesi, että sääolosuhteet eivät ole nyt tokolle otolliset (satoi myös vettä), joten nihkeili kaikessa mahdollisessa. Asenne sinänsä ihan hyvä, kunhan ei vaan tarvinnut mennä maahan ja kävellä rapakoiden ja risujen yli. Osasi Tinja sinällään kaiken, ei vaan taas viitsinyt tehdä. Suurin ongelma kuitenkin oli, että en ehkä osannut valmistautua itse uuteen tilanteeseen oikein ja Tinja joutui aika pitkään odottelemaan, kun selkeää osallistujajärjestystä ei ollut. Teki Tinja ihan hyvin kaukot ja metallihyppynoudon.

Seuraaminen
Ihan kauhea, eikä olekaan tehnyt näin kauheaa seuraamista aikoihin. Kontakti ei pitänyt kuin ajoittain, vilkuili koko ajan maahan ja yritti väistellä risuja ja lätäköitä. Lyhyt peruutus huono, pitkä peruutus hyvä.
L-liike
I-S. Seisoi istumisen eikä olisi millään mennyt istumaan. Seisominen ihan hyvä. Seuraaminen parempi kuin itse seuraamisessa, mutta ei ihan tarpeeksi hyvää.
Luoksetulo
Oli noussut jätön jälkeen takaisin istumaan! Pysäytys oli aika hyvä, mutta matka tosi lyhyt, joten sai siitä apua.
Ruutu
Pongasi hyvin ruudun ja juoksi hyvin ruutuun. Löysi sieltä namin eikä olisi millään suostunut menemään maahan.Seuraamaan siirtyminenkin oli aika hidas.
Ohjattu
Haku oikealle. Seuraaminen ei parasta, mutta teki. Haku oikealle oikein kiva.
Hyppynouto
Tinjaksi todella hyvä, vaikka katseli ensin kapulan vieressä ollutta puupalaa.
Tunnari
Oli taas ihan ulapalla mitä ollaan tekemässä ja lähti ihan väärään suuntaan, joten piti ohjata lisäkäskyllä ja käsimerkillä kapuloille ja vielä uudestaan muistuttaa etsimisestä, kun ei millään meinannut löytää oikeaa kapulaa. Palautus oli aika hidas, kun oli tullut niin paljon kaikkea säätöä.
Kaukot
Ainoastaan viimeiseen maahanmenoon joutui antamaan tuplakäsimerkin, mutta muuten vaihtoi hyvin enkä nähnyt että olisi pahemmin liikkunut. Nousi toisin istumaan, kun kävelin viereen...


Hilla oli aika väsynyt kuitenkin ja se näkyi koko suorituksen aikana, että suurin puhti oli poissa ja vähän joka liikkeessä pientä epänormaalia hitautta. Suurin ongelma ehkä Hillan väsymisessä oli, että seuraamisen kontakti ei ollut tarpeeksi tiivis ja Hilla ei suostunut seuraamaan liikkeiden väleissä, mikä on aika tyypillinen merkki, että nyt Hilla on voimiensa äärirajoilla. Sitkeästi teki kuitenkin kaiken ja suurin moka oli tuplakäsky yhteen kapulaan irrotukseen, joten mitään radikaalia ei kuitenkaan tapahtunut. Hilla teki liikkeet kolmessa erässä.

Seuraaminen
Kontakti rakoili Hillaksi aika pahasti ja otti häiriötä sekä pohjasta, että liikkurista. Piti kuitenkin kohtuullisen hyvin paikkansa. Peruutus ihan ok, käännökset ihan ok, mutta niissä paljon kontaktin mahdaltumista. Sivuaskeleet oikealle aika huonot. Juoksuosuudessa teki täyskäännöksessä ja yhdessä vasemmalle käännöksessä saksalaisen (ei saisi tehdä).
Zeta
Seuraaminen huonoa, keskivaiheella tuntui hieman jätättävän, mutta korjasi itse. Kaikki jäävät oikein, istumisenkin teki yllättävän nopeasti. Jos tekee näin väsyneenä myös istumisen, niin se alkaa olla aika varmalla pohjalla. Viimeinen perusasentoon siirtyminen hidas, lätäkkö juuri pyllyn alla.
Luoksetulo
Hieman ponneton, mutta teki tasaisella vauhdilla. Aivan pieni hidastus loppuun. Seisominen ok, maahanmenossa ei ihan täysin tipahtanut siltä seisomalta.
Ruutu
Eteenmeno ei ihan niin hyvä kuin toivoisi, mutta meni nyt läpi. Lähti aavistuksen vinoon vasemmalle, osui ympyrän laitaan? Pysäytyksessä kääntyi niin, että pysyi sisällä. Ruutuun meno hyvä, pysäytys voisi olla aavistuksen terävämpi. Seuraamaan ok.
Kiertohyppynouto
Kierto näytti molemmilta sivuilta saman suuruisilta mutta ei kuitenkaan ihan nuollut kartiota, mutta minusta ihan siivo. Vauhti ei parasta Hillaa. Pysäytys seisomaan ok. Nouto ja hyppyosuun hyvä. KIersi palautuksessa taas selän takaa (oikean puolen haku). Kapulan irrotukseen kaksoiskäsky, oma toiminta tässä ehkä huonoa ja Hilla luuli, ettät tehdään pitotreeniä.
Ohjattu
Merkki siivo, vähän ehkä ennakoi pysäytystä. Vasemman haku hyvä, yllättävän hyvä palautus! Oli ihan kohtuullisen reipas enkä kuullut/nähnyt kuin yhden kilahduksen hampaisiin.
Tunnari
Etsinnässä meni Hilalta yllättävän pitkä aika ja tarkisti pariin kertaan kapulat ennen kuin otti omansa. Palautukseen lähti hyvin, mutta tiputti taas juuri ennen raville. Meinasi jäädä vinoon perusasentoon, mutta korjasi mun hengityksen merkistä.
Kaukot
Ei yhtään tuplakäskyä eikä liikkunut. Asennot kuitenkin aika lysyt ja minulta M-I väärä käsky.


Liekki oli taas varsin reipas kisaturisti ja tutustui mielellään vieraisiin ihmisiin (varsinkin jos niillä sattui olemaan jotain syötävää). Joihinkin koiriinkin uskalsi mennä tutustumaan, mutta liikaa koheltavat olivat pelottavia. Liekki on saanut nyt pari “mörköilyä”, mutta ei kyllä yritä mennä pakoonkaan vaan räksyttäen häntä pystyssä menee kohti/pysyy paikallaan. Kisakentän vieressä pystyi hyvin treenaamana ja kapulan pidossa päästiin siihen vaiheeseen, että on ruvettu hieman jo vetämään kapulaa. Liekki piti jo heti hyvin vastaan kevyttä vetoa.

Liekki kävi keskiviikkona ensimmäisellä rokotuksellaan ja painoa löytyi 1,2 kiloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti