perjantai 21. huhtikuuta 2017

Tinjan tokokoe


Keskiviikkoiltana oli Tinjan tokokoe. Tinja teki aivan todella hienon kokonaisuuden, mutta yhden liikkeen nollaamisen vuoksi tulos riitti VOI2 246 pisteellä ja sijoitus 1./3. Yksilöliikkeet oli jaettu kahteen osaan.

Paikkamakuu 7
Jäi tuijottamaan liikkuria, joten tuplakäskyllä maahan ja oli kuulema alussa haistellut. Hyvin nousi sivulle.

Seuraaminen 8½
Oikein kiva seuruu Tinjalta ja peruutukset onnistuivat aika hyvin. Hitaassa kohti kentän ulkopuolta alkoi Tinja edistää aika voimakkaasti.
L-liike 8½
S-I. Seisominen olisi saanut olla pikkasen terävempi ja haisteli! Istuminen hyvä (ihan pieni varmistus). Seuraaminen hyvää.
Tunnari 8
Muuten ihan hyvä, mutta kaksoiskäsky hakuun. Olisi saanut olla menossa ja palautuksessa hieman reippaampi ja pientä kapulan pyörittelyä.
Kaukot 10
Ei tainnut liikkua vaihdoissa lainkaan. Oikein hyvät vaihdot.

Metallihyppynouto 0
Tinja haki reippaasti kapulan, mutta tiputti kapulan hypyn päällä ja se kieri mun luokse. Nosti kyllä (viiveellä uudelleen) mutta en saanut luovutuksessa koppia vaan tipahti uudelleen maahan.
Luoksetulo 8½
Tinjalle ihan siivo pysähdys eli ei valunut kilometriä. Pieni hidastus toisessa vaiheessa ja jäi turhan eteen perusasentoon.
Ruutu 9
Mutkitteli hieman matkalla ruutuun ja katseli sivussa olleita rojuja. Hyvin kuitenkin ruudun keskelle mutta haukahti maahan-käskyllä. Seuraamaan tulo ok.
Ohjattu 7
Tinja ei voinut (taaskaan) seurata teipinpalojen yli vaan kiersi ne. Pysäytys seisomaan olisi voinut olla hieman terävämpi. Haettava vasemmalla, Tinja lähti oikealle ruutua kohden ensin katseltuaan olisiko kapulat edessä. Yhden pysäytyksen kautta vasemmalle ja nosti ihan kivasti hieman liian suuren kapulan.
Kokonaisvaikutus 9
Tinja oli oikein reipas ja iloinen ja nyt alkaa tuntua, että liikkeet ovat oikeasti varmalla pohjalla (Tinjan sirkusnumero-varalla). Tuomari kommentoi, että taitaa olla verkkaisempi tapaus, koska ei suorittanut liikkeitä mitenkään huippuvauhtia vaikka olikin iloinen pikku sheltti. Totuus taitaa olla se, että Tinja taas kovasti suunnitteli tekisikö omia hupinumeroitaan vai viitsisikö tehdä niin kuin käsketään...


Torstaiagility
Taas meille aika haastava rata.


Mietin pitkään miten teen lopun estekuviot pujottelun jälkeen. Pienten kokeilujen jälkeen ja kouluttajan neuvojen mukaan parhaiten meni, kun teki takaaleikkauksilla. Sillä Hilla meni oikein sujuvasti. Sylkkäri puomilta takana olleelle esteelle oli tosi vaikea eikä olla aikaisemmin tehty sellaista. Se saatiin jotenkuten toimimaan yhdellä ylimääräisellä voltilla, mutta Hilla ei ainakaan pyörähtänyt takaisin puomin alastulolle. Oltiin aika pahasti epämukavuusalueella tässä kohtaa enkä olisi tiennyt mitä olisin tehnyt, jos kisoissa tulisi samanlainen kohta vastaan.. Hilla hukkasi 9. putken pään välissä, vaikka oli alkuun löytänyt sen hyvin. En tiedä odottiko kouluttajalta palkkaa vai mitä, mutta pyöri vaan kohdalla ihmetellen missä se putki oli.


Perjantaina isot koirat harjoittelivat Nose Workia. Molemmat saivat aloittaa laatikkoetsinnästä ja tehdä sitten huone-etsintää. Hilla oli oikein  hieno ja haki hajun keskittyneesti. Tinja tarvitsi vähän muistuttelua laatikkoetsintään, mutta huone-etsintää teki jo ihan onnistuneesti ja kiipeili sujuvasti sohvapöydän päällä.

Liekki on aloitellut tällä viikolla noudon opettelua. Jo aika hyvin ja tasaisesti ottaa kiinni kapulasta ja malttaa odotella parisen sekuntia mutta katsotaan miten harjoittelu lähtee etenemään. Liekki ei vieläkään hallilla leiki ns. kuolleella lelulla. Kotona kyllä leikkii terhakammin. Ja kaukojen osalta Liekki selkeästi haluaa takajalat paikallaan olevat kaukot. Ääntä on tullut paljon lisää ja varsinkin turhautuessa alkaa haukkuminen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti