perjantai 10. maaliskuuta 2017

Tinja sairastaa ja uusi laji


Sunnuntaina oltiin kuokkailemassa tokon SM-treeneissä. Nyt keskityttiin enemmän hienosäätöön molempien kanssa (tai ainakin Hillan). Tinjalle tehtiin vain liikkuroituna ruutu ja sitten kaukot liikkurihäiriössä. Tinja malttoi pysyä ruudussa liikkurin käskytyksestä huolimatta, joten sai pysymisestä palkkion. Kaukoissa Tinja pelkäsi niin paljon liikkuria, että räksytti, mutta teki silti vaihdot! Tinja teki metallihyppynoudon kahdesti eri kapuloilla ja molemmat sujuivat tosi hyvin. Muuten harjoiteltiin jääväerottelua, joka kaipaisi vähän enemmänkin treeniä. Ja lisäksi huvin vuoksi myös kiertoa.

Hillalle tehtiin kiertoa siivekkeiden avulla ja muutama pysäytys myös kartiolle. Ilmeisesti tämä oli Hillalle aika mieleen, kun kävi vielä myöhemmin treenailemassa kiertoa itsekseen lelun kanssa. :D Täyskäännökset paikallaan sujuivat tällä kertaa niin kuin pitikin. Peruutuksessa edelleen pomppii, mutta on kuitenkin suora ja teki myös käännökset hyvin. Mitenkähän tuon pomppimisen lähtisi rikkomaan?Kaukot meni myös tällä kertaa ihan hyvin, muutama epäpuhdas vaihto S-I ja ihan kaikki kurret eivät olleet täysiä. Hillalla tuntuu olevan vaikeuksia saada kurre täydeksi, jos asento on lähtökohtaisesti jo pitkä. Eteenmenot sorsalle yksi myös tyhjä, mutta tässä todella huono pysäytys eikä edes voi mitenkään tähän puuttua kun eteenmenot ole tarpeeksi varmat (paitsi treenaamalla sitä pysäytystä erikseen). Otin vielä tähän perään yhden lähetyksen lelulle, jossa pysäytin ennen lelua ja sitten vapautus. Näitä ehkä olisi hyvä tehdä enemmänkin?


Tinja satutti tassunsa aamulenkillä maanantaina. Varpaanväliin tuli pieni reikä ja Tinja joutui pari päivää käyttämään kauluria ja tossuja. Haava kuitenkin parantui aika nopsaan ja parin päivän kuluttua se oli melkein ummessa. Kuitenkin Tinjan osalta tassuhaaveri tarkoitti sitä, että Tinja on lomalla koko viikon, vaikka lauantaina kokeeseenkin päästään. Tämä oli Tinjan ensimmäinen haaveri koskaan sen elämässä. Yleensä Hilla hoitaa tämän puolen.
Maanantaina käytiin hallissa treenaamassa porukassa. Hillalle taas vaan hienosäätöä. Useampi eteenmeno lelulle. Pysäytykset lelulle tehtynä hienoja, mutta tyhjälle pysäyttäessä heti kaartaa. Kaukot aika kivat, kurressa edelleen ongelmana matkan kasvatus. Aika paljon vaikeuksia tuotti tunnari, jossa Hilla sekä pureskeli ja pyöritteli kapulaa sekä tiputti raville hieman ennen perusasentoon kääntymistä. Hilla toi jopa kertaalleen väärän! En muista milloin Hilla olisi mokannut tunnaria. Hillalta ilmeisesti meni hieman pakka sekaisin, kun tein ensin pelkkää oman etsintää rojujen seasta. Ja siihen päälle vielä, että Hillaa on aika paljon palkattu tunnarissa lelulla.Tiistaina taas hallille. Hillalle yhteensä neljä liikkurointia tunnarille kahdessa erässä. Oli parempi kuin edellispäivänä, mutta edelleen ennakoi perusasentoon kääntymisen ja ihan hieman tuli paikoitellen kapulan pureskelua. Molempiin ongelmiin tarvitsisi uusintasuunnitelmia. Yksi tasamaanouto ja tässä palautti kivasti koko matkan laukalla, mutta sitten läpijuoksuina luoksetuloa niin niissäkin oli perusasennon ennakointia. Hilla teki myös taas eteenmenoja sorsalle ja myös treenailtiin seuraamisen peruutusta ja täyskäännöksiä.


Keskiviikkona taas hallilla treenaamassa tokoa. Hilla humputteli ensimmäisen erän ja Hillalla oli oikein kivaa. Tehtiin me kiertoa. Tässä se tuli laukalla perusasentoon sen jälkeen kun teki nenäkosketuksen. Toisesta erästä sitten jäikin vähän tympeämpi fiilis, vaikka Hilla ei tehnytkään mitenkään huonosti. Yksi moka eteenmenossa (Hilla ei nähnyt lelun vientiä), joka oli liian vaikea ja liian lähellä ruutua. Hilla teki pitkän seuraamispätkänkin ihan kivasti, vaikka ei ehkä niin täpäkästi kuin normaalisti.


Keskiviikkoiltana Hilla aloitti uuden lajin alkeiskurssin eli Nose Workin, jota olen jo pitkään halunnut kokeilla. Ensimmäisellä kerralla harjoiteltiin etsimään eukalyptuksen tuoksua laatikoista ja koiraa rohkaistiin nuuhkimaan hajua pullosta. En tiedä tajusiko Hilla koko eukalyptuksen hajua vai oppiko se vain työntämään nokkansa pulloon, mutta ei kai vielä ensimmäisellä kerralla voi paljon vaatia.

Torstaiagility
Taas hieman meille kinkkinen rata, jossa meille pari haastavaa kohtaa eli keinu ja pujottelu päin seinää.


Ensimmäinen ongelmakohta oli saada Hilla 4. putkeen. Hilla hyppäsi ensiksi kauempana olleen hypyn yli ja jonkin kerran meni myös puomin putken sijaan. Keinulla tuli aika paljon hidastelua. Hilla meni sen paremmin, jos en jäänyt hirveästi tuijottamaan Hillan suoritusta. Vaikein kohta oli 10. esteeltä pituudelle vienti. Se ei oikein tahtonut sujua millään ohjauksella, kun kulma oli niin jyrkkä. Paras oli takaaleikkaus tähän. Pujottelun Hilla haki aina oikein, vaikka kulma oli tähänkin aika vaikea. Hilla malttoi myös hyvin pujotella joka kerta loppuun saakka. Puomin alastulokontaktin Hilla teki joka kerta hienosti.  18. esteeltä 10. esteelle kääntyminen sujui hienosti takaaleikkauksella. Poispäinkäännöksellä Hilla kääntyi väärään suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti