lauantai 4. maaliskuuta 2017

Parempi treeni, parempi mieli


Maanantaina käytiin hallivuorolla tokoilemassa. Saatiin puolet ajasta koko puolikas hallista yksinään käyttöön. :P Ilmeisesti täällä Kokkolassa ei hirveästi yhtä hulluja tokoilijoita ole. Molempien koirien kanssa kerittiin tehdä vaikka mitä. Tinjakin osasi! Tinjalle tehtiin vain tunnari liikkuroituna, mutta Tinja oli tässä oikein reipas ja nosti oman heti kohdalla. Ainoastaan hakemaan lähti vasta toisella käskyllä, mutta ei ehkä kuullut ensimmäistä käskyä? Tinjan kanssa muuten kerittiin tehdä ruutua kosketusalustalla, kaukoja, luoksetuloa, jääviä ja ohjattu nouto. Näissä missään ei mitään ihmeellistä tai suurta. Jotain pieniä virheitä tuli paikoitellen, mutta muuten Tinja teki varman oloisesti.

Hillan kanssa tehtiin pari eteenmenoa lelulle. Ei jostain syystä tuntunut menevän niin kovaa kuin pääsisi? Sama homma tasamaanoudoissa, mutta näissä jäi selkeästi leluun kiinni ja jäi sitä kyttäämään. Aika vaikea tasapainoittaa nyt, että ei pyörittelisi kapulaa mutta tulisi myös reippaasti luokse. Ohjattu nouto sujui Hillalta todella hyvin ja merkin muisti tehdä niin kuin pitääkin. Teki myös tiukan kierron, joten siivekkeet on selkeästi auttaneet. Luoksetuloa tehtiin taka- ja etupalkalla, pelkät seisomiset ja läpijuoksu väliin. Kaukoja hieman lyhyemmältä matkalta. Ei liikkunut, mutta kurre ei ollut ihan joka kerta täysi. Seuraamisen peruutuksessa meinaa taas kiertää selän taakse ja sivuaskeleet oikealle voisi olla siivommat.


Tiistaina treenattiin kotona sisällä. Molemmat teki tunnaria ja kaukojumppaa. Hillalle seinäänkosketus ja Tinjalle painavan metallin nostamista.


Torstai-agility
Torstaina viikkoagilityn vuoro. Ihan eri meininki oli kuin edellisellä viikolla, vaikka rata oli paljon hankalampi.


Ensimmäisellä yrityksellä hilla tuli 3. esteen ohi, koska unohdin lähettää sen esteelle ja jatkoi 5. esteeltä suoraan takana olleelle esteelle. Sen jälkeen tehtiinkin rata puhtaasti läpi. :´D Tehtiin vielä lopuksi rata kokonaan läpi yhdellä riman tiputuksella (seisoin taas esteen edessä). A:n kontakti tarvitsisi hiomista, mutta nyt ei yrittänyt kuin kerran jumittaa harjalle. Keinun teki varsin kivasti.


Lauantaina käytiin tekemässä hallilla liikkuroitu kisatreeni. Tinja teki myös paikkiksen yhdessä toisen koiran kanssa. Hilla teki liikkeet kahdessa erässä ja Tinja yhdessä. Molemmat tekivät täysin palkatta.

Tinja VOI
Paikkamakuu 10
En nähnyt mitä teki itse makuun aikana mutta meni kiltisti maahan ja nousi sivulle.
Seuraaminen 7½
Muuten seurasi hyvin, mutta päätti sitten tehdä vasemmalle käännöksessä random-puolenvaihdon ja jäädä oikealle puolelle seuraamana. Hyvä muistutus, että Tinja osaa tuonkin.
L-liike 7
S-I. Seisomisessa hieman vino. Istumisen seisoi, meni toisella käskyllä istumaan. Seurasi hyvin.
Luoksetulo 9
Hieman valui stopissa, mutta muuten hyvin.
Ruutu 8½
Muuten todella hyvä ruutu, mutta karkasi liikkurin käskyllä seuraamaan. Meni ihan ruudun taakse ja oli jopa ihan hiljaa.
Ohjattu 8
Hyvä seuruu merkille ja ok pysätys. Ei nähnyt kapulaa, joten lähti kaartamaan oikealle, vaikka lähti hyvin vasemmalle. Yhdellä korjauksella hyvin vasemmalle.
Kaukot 0
Häiriintyi liikkurin käsien heiluttelusta ja tuli useampi tuplakäksy vaikka teki kaikki vaihdot. Hieman myös oli liikkunut.
Tunnari 9½
Oikein hieno. Hieman pureskeli kapulaa palautuksessa.
Hyppynouto 5
Oli reipas ja jopa palautti kapulan laukalla, mutta tiputti kapulan sitten jalkoihin.
Yleisvaikutelma 10
Tinja oli oikein reipas ja iloinen. Pieniä virheitä siellä täällä, mutta muuten teki todella hyvin ja varmasti.


Hilla EVL
Seuraaminen 8½
Pientä seilaamista ja vino. Peruutuksessa ok suora, mutta pomppi. Käännös peruutuksessa ei siisti. Sivuaskeleet siistit, oikealle voisi tulla vähän maltillisemmin. Paikallaan täyskäännöksissä pientä epäpuhtautta, liikkeestä teki hyvin. Kuitenkin todella hyvä asenne ja kontakti piti.
Zeta 9½
S-I-M. Kaikki jäävät oikein, istuminen ehkä voisi olla hieman ripeämpi? Seurasi hyvin, samoin lähti seuraamaan hyvin. Asennoissa pikkuista vinoutta, koska seuraamisasento vino.
Luoksetulo 9
Olisi voinut olla hieman ripeämpi väleissä, mutta tasainen kuitenkin joka välissä. Seisominen voisi olla aavistuksen terävämpi mutta maahanmeno ok. Hieman nykäisi seisomisessa liikkurin käskyllä.
Ruutu 8½
Katsoi virittelyn toisessa osassa vinoon eikä suostunut korjaamaan, joten lähti vinoon eteenmenossa. Hillakin tajusi itse, että ei mennyt ihan niin kuin piti ja hidasti eteenmenossa. Yhdellä korjauksella ympyrään ja ruudun loppuosa meni hyvin.
Kiertohyppynouto 10
En muistanut katsoa lenkittikö, mutta ilmeisesti ei ainakaan pahasti. Istuminen hieno. Haku oikealle hyvä. Kierto selän takaa ok.
Ohjattu 9
Merkki ei ihan niin siivo kuin toivoisin. Haku vasemmalle hyvä ja ei pyöritellyt kapulaa. Luovutuksessa hieman meinasi purra kapulaan kiinni.
Tunnari 9½
Muuten hyvä, mutta kävi kapulat toiseen kertaan läpi, koska ei ollut haistellut kunnolla alkupäätä, jossa oikea oli. Palautuksessa ennakoi perusasentoon kääntymistä ja tiputti raville juuri ennen.
Kaukot 8½
Jätin joko Hillan vinoon, tai sitten tippui maahanmenossa vinoon eli Hillalla oli aika vaikeuksia tehdä vaihdot. Teki kuitenkin siitä huolimatta vaihdot hyvin, ainostaan S-I oli hieman epäpuhdas, koska häiriintyi liikkurin käden heilautuksesta ja menasi ennakoida vaihtoa.
Kokonaisvaikutus
Liikkeiden välit menivät ihan hyvin (olsi paikoittellen voinut mennä paremminkin). Hilla teki hyvällä asenteellä. Toisessa erässä tuli ärsyttävää vinkumista liikkeiden välissä.

Kokonaisuutena meni molemmilla koirilla oikein kivasti. Muutama selkeä treenikohde Tinjalle ja sitten muutama ei niin selkeä treenikohde Hillalle.

Tinja treenaa: ruudussa pysyminen liikkurin käskyttäessä, kaukohäiriöt, jäävät (S-I), metalli
Hilla treenaa: eteenmeno ja sen virittely, kapuloiden palautus, kaukot (sivulta maahan ja jumppa), kierto+merkki, seuraamisen peruutus, täyskäännökset paikallaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti