perjantai 17. helmikuuta 2017

Jotain on tehtykin


Vähän on jo aktivoiduttu tekemisen puolelle koirien kanssa. Sunnuntaina Hilla oli agilitykisoissa. Saatiin yksi nollakin! Eka tälle vuodelle. Hilla ei ole vielä paljastanut onko se myös viimeinen tälle vuodelle. Ihan turha nolla, kun ei oltaisi voitu edes teoriassa saada sertiä, kun kyseiseltä tuomarilta on jo sellainen. :D (Se meidän ainut.)

A-agilityrata HYL


Hyllytettiin jo kakkosesteelle, kun Hilla kiersi esteen väärälle puolelle. En tiedä edes miksi. Ilmeisesti se tulkitsi mun alkuasennon takaakierron merkiksi. Toisella yrityksellä Hilla karkasi takana olleeseen putkeen. Loppurata sitten nollana läpi, vaikka oli aika kinkkinen rata. :’D Mun oma rytmitys oli kyllä monessa paikkaa pielessä. Hilla kuitenkin osasi hienosti tehdä pujottelun loppuun, vaikka irtosin itse ajoissa okserille. A:lla yritti jäädä taas harjalle keikkumaan.

B-agilityrata 0, 5.sija


Ei mikään erityisen vaikea rata. Neljänteen vain joku sadasosasekunnin ero, kärkeen sitten hieman enemmän matkaa. Aikaa olisi saanut viilattua sieltä täältä pois, muutama laaja käännös, pari pelastusta pois vääriltä esteiltä ja muutamassa kohdassa liian tiukka haltuunotto, jossa Hilla selkeästi hidasti. Aika ei kuitenkaan ollut huono. Puomin teki todella kivasti, keinu vähän hilkulla olisiko ollut lentokeinu. A:lla otin riskin ja käskin vaan mennä suoraan harjalta putkeen.

C-hyppäri HYL


Tämän sitten mokasin itse. Unohdin tehdä 12. esteen taakse valssin, joten jäin sitten fiksusti pituuden eteen seisomaan ja eihän Hilla päässyt ilman vauhtia siitä kokonaan yli. Lopun ohjasin löysästi, joten Hilla hyppäsi 19. esteen kahteen kertaan.

Treenattavia asioita
- A:n kontakti
- Oma rytmitys
- Keskittyminen ratasuunnitelmaan


Maanantaina treenattiin tokoa sisällä. Molemmat koirat etsivät piilotettuja tunnareita ja varsinkin Hillalla oli hauskaa niitä etsiessä. Tinjalle kokeiltiin myös laittaa vääriä esille ja oikea oli piilossa. Hyvin etsi silti eikä napsinut vääriä. Molemmat jumppailivat myös kaukoja ja kertailivat joitain rally-tokon puolenvaihtoja.


Torstaina pidettiin tehopäivä. Aamulla käytiin porukassa treenaamassa uudessa kotihallissamma rally-tokoa. Molemmat koirat olivat suorilta ihan kotonaan uudessa hallissa. Paitsi Hillan piti vinkua normaaliakin enemmän, kun kentällä oli myös agilityesteitä eikä olla treenattu pitkään aikaan kunnolla. Molemmat koirat tekivät hyvin. Hilla harjoitteli hyppyjä ja oli yllättävän rauhallinen ja kiltillä tuulella (vinkumisesta huolimatta). Tinja kertaili puolen vaihtoa jalkojen välistä sekä takaa vaihtoa käännöksissä, kun ne olivat hieman unohduksissa. Tinja sai tehdä parit agilitykepitkin ja vielä muisti ihan hyvin mistä oli kyse.

Illalla mentiin meidän uuteen agilityryhmään. Rata oli varsin helppo eikä siinä mitään ihmeellistä.


Isoimpana ongelmana, että Hilla jätti todella monta kertaa pujottelun kesken. Siis Hilla! Joka on tosi varma pujottelussa. Eikä ollut edes hankalasti seinään päin. Kontaktit olivat ihan jees, mutta siivomminkin saisi tehdä, joten niitä saadaan ruveta tehotreenaamaan. Keinun kanssa pitää näköjään olla varovainen, kun menee aika hilkulle malttaako pysyä keinun päällä siihen saakka, että pää kerkiää laskeutumaan. 15. este meni kivasti sylkkärilläkin, vaikka tykkäsin enemmän ehkä perinteisestä takaakierrosta  varsinkin kun Hillan kanssa ei tule kiire, kun sen voi jättää kontaktit tekemään yksin. Hilla tykkäsi ihan hirveästi kivituhkapohjasta ja meni oikeasti kovaa. Keinonurmet ovat usein niin liukkaita, että Hilla rupeaa varomaan niillä eikä mene niin kovaa kuin pääsisi.

Nyt pitää kuitenkin ruveta ryhdistäytymään kunnolla. SM-kisoihin ei ole enää kuin 2,5 kuukautta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti