torstai 29. joulukuuta 2016

Vuoden 2017 tavoitteet sekä Hilla 5-vuotta!

Vuosi 2016 lopuillaan. Tämän vuoden aikana on saavutettu kaikenlaista yllättävää ja paljon on jäänyt myös saavuttamatta. Suurimpina kohokohtina Tinjan rallly-tokon SM-pronssi ja valioituminen. Kaikkea se Tinjakin päättää tehdä. Rally-tokon suhteen meillä ei ollut edes Tinjan kanssa mitään tavoitteita. Tinja on kuitenkin edistynyt vuoden aikana aivan valtavasti ja paloja on vaan vihdoin alkanut loksahdella paikoilleen. Kova työ on tuottanut vihdoin tulosta ja Tinja on ylittänyt tänä vuonna itsensä moninkertaisesti. Yksi mieltä lämmittävä tuulos tältä vuodelta on Tinjan toinen VOI1. Tinja on ollut suurimman osan vuotta, varsinkin syyskauden varsin iloinen ja reipas kisaaja. Tämä vaati hieman rutiinien muutoksia, mutta ne ovat toimineet todella hyvin. Ja kävi Tinja luonnetestissäkin, joka keskeytettiin heti alkuunsa liiallisen pehmeyden ja huonojen hermojen takia.

Hillan vuosi on ollut varsin vaihteleva. Tokon osalta minua on koko vuoden vaivannut se tunne, että en enää pidä lajissa kisaamisesta ja siitä arvomaailmasta mikä tokossa vallitsee. Tämä on valitettavasti näkynyt monessa kokeessa eikä paluuta taida enää entiseen olla. SM-kisoista tai piirimestaruudesta ei tullut ykkösiä ja karsintakokeistakin vain yksi huono ykköstulos. Miksi näin, sitä en osaa sanoa, koska osaamisen olisi kuitenkin pitänyt riittää ihan hyvin tänäkin vuonna. Ensi vuodelle olen kuitenkin jo päätökseni tehnyt, että emme mene karsintakokeisiin ja tuomaritkin katsotaan (jos kisataan) varsin tarkkaan. Haluan kerrankin uskoa itse, että Hilla on oikeasti hyvä ja hieno koira, kuten se onkin.

Rally-tokosta Hilla valioitui. SM-menestystä ei tullut, kiitos yhden kyltin totaalimokaamisen. Muuten Hilla on mennyt todella hienosti (vain yksi uhkailu rukkasiksi joutumisesta, kiitos putkien) ja osaamisen olisi tässäkin riittänyt SM-menestykseen vallan mainiosti, mutta nyt oli huonoa tuuria. Agilityn osalta sitten tuli se yksi serti mitä kovasti toivottiinkin. Muuten Hilla onkin sitten mennyt vaan vuoden mittaan yhä tuhmemmaksi ja tuhmemmaksi. Nollaprosentti on ihan surkea (8,08%), mutta kuitenkin vuoden aikana tehtiin kolmosissa 8 nollaa, joista kolme hyppärillä. Ja näköjään ollaan kisattu ihan liikaa agilityssä, 99 starttia!

Tavoitteet vuodelle 2017

Hilla
 • Toko
  • EVL1 SM-kisoissa
 • Agility
  • Yksi agility-SERT ja yksi hyppäri-SERT
  • kisataan vähemmän, max. 60 starttia
 • Rally-toko
  • SM-kisoissa finaaliradalle ja 10 parhaan joukkoon

Tinja
 •  Toko
  • TK3
  • EVL:ssä kisaamista
 • Rally-toko
  • Tinja on tehnyt jo enemmän kuin tarvitsee, joten ei tavoitteita.


Hilla täytti tänään 5-vuotta! Joku minulta kysyi joskus kesällä, että montako EVL1:stä Hillalta löytyy. Niitä on 18 kpl, joista seitsemässä myös KP. Kerran Hilla on mennyt yli 300 pisteen rajan ja kolme kertaa ollut hyvin lähellä. Ei se ole ihan turha pullakoira kuitenkaan!


Joulun ajan koirat ovat pääasiassa lomailleet. Ajettiin maanantaina toisin Ylöjärvelle saakka ensimmäiseen rally-tokon valmennusrenkaan kokoontumiseen. Hirveästi ei treenattu vaan suurin osa ajasta meni kauden suunnitteluun. Vähän kerittiin kuitenkin katsoa Hillan hyppykyttäyksiä. Hillalle tuntui toimivan ihan kivasti se, että palkkaus tulee ennen kuin kerkiää tiputtaa kontaktin. Yksi jännä huomio oli, että Hillalta aukeaa suu, kun se rupeaa oikeasti kuuntelemaan ja rentoutumaan. Hilla oli ihan kotonaan ihan uudessa hallissa ja oli varsin iloinen kun pääsi treenaamaankin (liian vähän toisin Hillan mielestä). Hilla myös kökötti ihan rauhallisesti paikallaan 1,5 tuntia hallin reunalla, muiden koirien treenatessa. Hihna oli vaan näön vuoksi roikkumassa perässä.

Torstaina treenattiin pitkästä aikaa ulkona. Molemmat tekivät oikean puolen perusasennon hakua. Molemmissa on sama vika, että paikka ei ole ihan selkeä, jos oikea käsi ei olekaan normaalilla paikallaan eli ottavat siitä tukea. Tinja itse asiassa osaa tulla paremmin perusasentoon, mutta sen kanssa on asiaa treenattukin enemmän. Tinjan kanssa yritettiin myös oikean puolen seurausasentoa viedä edemmäs. Naksuttelu tuntui tässä kaikkein toimivimmalta menettelyltä sen lisäksi, että yrittää nyt vain ensin tehdä vaan yhden askeleen siirtymisiä, jotta Tinja ei kerkiä siirtää itseään liian taakse. Tinjan liian takana oleva seurauspaikka on selkeästi vaan väärin opittu tapa.

Muuten Tinja tekikin eteenmenoja sekä kosketusalustalle että teki ”seinä”kosketuksia autoon. Seinäkosketuksissa Tinja jäi aika voimakkaasti kiinni edellisen paikan kosketukseen ja saattoi jopa kiertää auton toiselle puolelle. Eli vielä suoraan etenemistä ei olla saatu liitettyä mukaan käskyyn. Hillakin teki eteenmenoja mutta lelulle sekä lisäksi jumppaili kaukoja.

Koirien joululahjat ovat olleet oikein mieluisat:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti