keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Ei taaskaan nollia

Viime viikon treenaamiset jäivätkin hyvin vähiin, joten voidaan ihan hyvällä omalla tunnolla luopua ajatuksesta, että oltaisiin jotain treeniä tehty kisoja varten. :D

Viime viikon maanantaina treenattiin tokoa kotipihalla ja lauantaina seuran hallissa. Lauantain tärkein treenikohde oli Tinjalle ruudun ja ohjatun erottelu. Liikkeet olivat haastavasti rakennettu ihan vierekkäin ja tehtäväksi eri suuntiin. Ruudun vieressä oli myös pari putkea, mutta ne ei Tinjaa toisin häirinneet hirveästi. Harjoitus oli varsin haastava Tinjalle ja sotki liikkeitä paljon keskenään, mutta saatiin kuitenkin onnistuneesti läpi. Tinjalle pitäisikin nyt ruveta tekemään yhä haastavampia erottelutreenejä, jotta se oppisi oikeasti kuuntelemaan ja miettimään mitä käskyt tarkoittavat eikä vaan arvailemaan. Hillalle erottelut eivät olleet haastavia, mutta eteenmenot tuottivat enemmän päänvaivaa ja Hilla tuntui olevan niissä aika paljon kiinni eri häiriöissä.

Viime viikon tiistaina kaverini kokeili tehdä mun koirilla rally-tokon MES-rataa. Hilla meni oikein kivasti ja jopa palkatta radan läpi kaverin kanssa. Minä vieressä ei haitannut yhtään ja Hilla höyrysi ihan samalla tapaa kuin munkin kanssa. Tinjakin oli lahjottavissa ja teki namien kanssa kaiken mitä pyydettiin ja vähän ylimääräistäkin, kun oli liian kivaa.

Sunnuntaina Hilla kisasi neljä starttia agilityssä. Starttimäärästä huolimatta ei saatu yhtään nollaa. Viimeksi saatu nolla on heinäkuulta… Aika masentava laji. Hilla on toisin viime aikoina saanut ihan hirveästi itseluottamusta ja hakee entistä itsenäisemmin esteet, joten kovin kiltti tai nöyrä ohjattava se ei viime aikoina ole ollut. Toisaalta, sitten kun ohjaus sujuu, niin silloin Hilla menee todella kivasti ja kevyesti.

Videot Hillan suorituksista pystyy katsomaan TÄÄLTÄ. (Kohdat 53:30, 2:06:05, 3:20:30 ja 4:26:40 ) Tuomareina kaksi virosta vierailevaa tuomaria.

A-hyppäri 10vp
Tämä rata oli tosi helppo ja yli puolet tekikin tällä radalla nollan. Hilla tiputti okserin riman, kuten arvelinkin tapahtuvan, kun okseri oli niin lähellä edeltävää estettä. Toinen virhe sitten siitä, että Hilla ei taipunut pujottelun ensimmäiseen väliin, mitä ei ole kyllä aikaisemmin sattunut. Muuten meni ihan kivasti, vaikka käännökset taas venyivät.

B-agilityrata HYL
Tämä rata sitten kosahti siihen, että Hilla haki puomin putken sijaan. Kerkisin huutaa vielä kolmesti Hillalle ennen kuin kiipesi puomille, mutta ainoa reaktio oli pieni vauhdin tiputus… Tuossa kohdassa olisi jo pitänyt sanoa aika rumasti Hillalle. Vastakäännöstäkään ei uskalla tehdä noihin kohtiin, kun Hilla tulee niistäkin läpi, jos keksii että menee jollekin muulle esteelle. Aika sama homma myös lyhyen suoran putken jälkeen eli Hilla vaan lukitsi edessä olleen muurin eikä suostunut enää kääntymään. Loppusuoran tietysti Hilla osasi taas. Se on aika taitava menemään suoraan. Pujottelun aloitus oli myös Hillalle tosi helppo, vaikka monilla koirilla oli siinä vaikeuksia. Hilla osaa hyvin pujottelussa sylkkärit ja takaaleikkaukset.

C-hyppäri HYL
Hilla ei tiputtanut okserin rimaa, vaikka käänsin takaaleikkauksella. Oli hieman jännittävä kohta, kun Hilla yleensä systemaattisesti tiputtaa kaikki okserien rimat. Vaaleanpunaiselta putkelta siniselle putkelle etenin itse liian pitkälle ja Hilla tulkitsi, että keskimmäinen putki piti mennä. Hilla kääntyi tosi hyvin viskileikkauksella(?) sinisen putken jälkeen hypyille, toisin kerkisi käydä katselemassa rengastakin että menisi senkin samalla vauhdilla. Loppusuoran takaakiertoa en kerinnyt ohjaamaan, kun Hilla kerkisi kauemmas edelle. Toisin vähän sellainen kohta muutenkin, että Hilla olisi muutenkin aika todennäköisesti tullut ohjauksista läpi.

D-agilityrata 5vp+hieman yliaikaa
Päivän ehkä paras rata. Ihan tyytyväinen olen, että päätin ottaa sinisen putken jälkeen olevan hypyn pakkovalssilla, koska Hilla kerkisi siinäkin katsella viereistä suoraa putkea, että jatkaa vaan sinne. Jos olisin jäänyt esteen toiselle puolelle, niin Hilla olisi varmasti mennyt sinne. Seuraavan esteen rytmitys meni toisin hieman pieleen ja Hilla kerkisi heittää voltin ennen estettä. Pujottelun aloituksen haki todella hyvin itsenäisesti. Pujottelu vaan oli seinää päin, joka on aina ollut tosi vaikea Hillalle. Ensimmäisellä yrityksellä ei malttanut mennä loppuun saakka, vaikka kuljin ihan vieressä tukena. Toinenkin kerta oli henkisesti tosi rankkaa Hillalle, vaikka onnistuikin väkisin runnomaan ne pari viimeistä väliä. Loppu menikin ihan kivasti, vaikka käännökset jälleen kerran aika laajoja.

Maanantaina käytiin tekemässä kisamainen tokotreeni hallilla. Molemmat koirat tekivät liikkeet kolmessa erässä ja paikallaanoloja ei tehty. Molemmat koirat (myös siis Hilla) yrittivät kerran karata ennen aikojaan palkalle. Hilla äänteli myös tosi paljon ja oli hieman levoton. Ainakin Hillaa pitää muistaa kehua hieman hillitymmin, sillä siirtyi heti kyttäysmoodiin, kun kehui. Näihin pitäisi muistaa puuttua kunnolla eikä päästää tekemään tuota. Muuten Hilla teki kaiken muun todella varmasti paitsi zeta on edelleen haastava. Tinja teki iloisesti, mutta aika paljon virheitä siihen nähden, että tehtiin vaan kisatreeni tutussa ympäristössä.

Hilla EVL
Seuraaminen 8
Kontakti piti hyvin, mutta hieman levoton ja paikka seilasi hieman sivusuunnassa varsinkin käännöksissä. Täyskäännöksissä takapää olisi saanut tulla hieman paremmin. Vino sivuaskelissa oikealle. Peruutuksessa yritti kiertyä taakse, mutta lyhyemmässä peruutuksessa oli vino. Juoksussa hieman tuli myös laukkaa. Äänteli. Seuraa taas aika vinossa.
Ruutu 9½
Hyvä suora eteenmeno päin seinää. Meni reippaasti koko matkan ihan seinän lähelle. Pysäytys hieman hidas (kääntyi hitaasti). Ruutuun hyvin keskelle, hyvin maahan ja seuraamaan.
Luoksetulo 9
Hyvät pysäytykset. Pieni hidastus viimeiseen matkaan.
Tunnari 9½
Hyvä vauhti molempiin suuntiin. Nosti oikean kohdalla. Pieni kaarros palautuksessa ja pyöräytti kapulaa kerran.
Kaukot 9
Helpompi järjestys, ei liikkunut lainkaan paikaltaan. Kurre ei ihan täysin puhdas, mutta yritti. Toinen seisominen hieman vajaa.
Zeta (6)
S-I-M eli vaikea järjestys. Seisominen hyvä, seurasi hyvin, mutta ei istunut. Zeta uusittiin kaksi kertaa ennen kuin istui välttävästi. Maahanmeno ok.
Kiertohyppynouto 10
Tässä oli kiertokartion ympärillä siivekkeet, että ei pääse kaartamaan. Kierto hyvä. Hieno pysähdys istumaan. Hyvä nouto. Hyppäsi esteen aika kaukaa. Kiersi ihan siististi selän takaa perusasentoon.
Ohjattu 8½
Kiersi merkin väärältä puolelta, mutta hyvällä vauhdilla. Pysäytys hivenen hidas. Haku vasemmalle hyvä (oli toisin jo asettunut sinne päin), mutta kapulan nosto todella ruma. Palautus hyvä, kääntyi aika aikaisin perusasentoon.

Tinja VOI
Seuraaminen 8
Muuten ihan kiva seuraaminen, mutta tiputti kontaktin ja jätätti hetkeksi, kun ihminen käveli kentän poikki. Juoksussa pysyi hyvin mukaan. Peruutuksessa siirtyi hieman kauas minusta.
Ruutu 9½
Muuten hyvä, mutta haukahti maahan-käskystä. Asettui myös aika ruudun laitaan, vaikka malttoikin juosta ihan ruudun perälle saakka.
Luoksetulo 7½
Valui taas jonkin verran pysäytyksessä. Vauhtia oli taas liikaa.
Tunnari 8
Tinja ei nostanut heti oikean kohalla kapulaa, vaikka selkeästi sen tunnistikin, vaan kävi muut vielä läpi. Oli taas aika huolimaton nostossa ja tiputti kapulan.
Kaukot 9½
Tinja ei minusta liikkunut lainkaan paikaltaan. Hieman vaihtoi asentoa, kun palasin takasin sivulle. Hyvin pysyi koko liikkeen ajan hereillä.
Zeta 6
S-I. Seisominen hyvä, ei istunut. Seurasi hyvin. Itse saisin olla tarkempi, että annan seuraamis-käskyn vasta kohdalla eikä ennen, niin Tinja ei pääse edistämään.
Metallihyppynouto 8
Tehtiin helpolla kapulalla, jotta Tinjalle ei tulisi paha mieli. Kapulan nostaminen kesti hetken, mutta toi ihan reippaasti esteen kautta takaisin.
Ohjattu 9
Merkille seuraaminen oli ihan hyvä. Pysäytys olisi voinut olla pikkasen terävämpi. Haki vasemman kapulan ihan hyvin. Vähän katseli oikealle alussa, mutta korjasi itse oikeaan suuntaan. Palautuksessa oli hivenen hidas.

Tiistaina treenattiin seuran ulkokentällä, kun hallin tokokentällä olikin varaus. Tehtiin nyt toisenlaiset ”kisa”treenit ja tehtiin rally-tokorataa (29.10.16 Porvoo).  Palkkasin toisin aika paljon radalla.

Poispäinperuutukseen laitoin Hillaa varten kartiorivin, että ei pääse peruuttamaan vinoon, koska näköjään lähtee kaartamaan, vaikka seisoisikin suorassa edessä. Hilla myös näköjään pääsee aika kovaa myös taaksepäin peruuttamalla… Yhtään hyppyä tai putkea ei ollut radalla, mutta silti Hilla pomppi aika paljon. Pitäisi olla ehkä hieman huolissaan. Hillan kanssa pitäisi ruveta tosissaan harjoittelemaan eteen seisomiseen tulemista. Liikkeestä maahanmeno tehtiin ensimmäisen radan jälkeen liikkeestä istumisesta, jonka kylläkin ensin seisoi, mutta petrasi sitten ja teki kivoja istumisia. Puolenvaihto edessä vasemmalta oikealle jää helposti liian vajaaksi. Myös takapäänkäyttö oikean puolen seuraamisessa ei ole niin hyvää kuin olisi toivottavaa. Hilla painoi myös aika paljon oikean puolen seuruussa ja pari kertaa yritti tehdä oma-aloitteista puolenvaihtoa.

Tinjalla oli vähän asiat unohduksissa ja taas liikaa intoa, kun palkkaa tuli niin tiheästi. Tinja erotteli jäävät Hillaa paremmin. Eteen seisominen oli unohtunut täysin ja Tinja tarjoili vaan sitkeästi eteen istumisia. Pikakorjauskeinona sitten käskin vaan Tinjan sitten suoraan peruuttamaan liikkeestä, mikä ei ihan hyvin toiminut, kun Tinja ei joko kuunnellut vaan tarjosi sitkeästi istumisia tai lähti sitten ihan vinoon. Tinja peruutti yllättävän hyvin oikean puolen seuruussa, mikä on aikaisemmin ollut Tinjalle tosi hankalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti