tiistai 9. elokuuta 2016

Taito tämäkin

(c) Milena Nevanto

Lauantaina Hillalla oli taas agilitykisat. Kaikilta radoilta saatiin tuttu hylly. Varsin hyvä saavutus ottaen huomioon, että viimeisellä radalla yli puolet koirista sai nollan, mutta me onnistuttiin sekin hyllyttämään. Taito kai tämäkin. Hillan kanssa varmaan pitäisi treenata agilityäkin. Rimoja ei kuitenkaan tullut yhtään alas eikä Hilla edes kolistellut, joten jotain positiivista sentään.

D-hyppäri HYL


Tällä radalla Hilla eteni ihan omiaan ja mentiin useampi este väärässä järjestyksessä kun en jaksanut korjailla. En muista edes missä vaiheessa hyllytettiin jo. Pujottelussa ei malttanut tulla kunnolla sylkkäriin vaan aloitti taas ihan pokkana ihan keskeltä pujottelua. Ei ymmärtänyt myöskään suoran putken jälkeen eteenmenokäskyä. Ilmeisesti luuli sitä putkijarruksi?

A-agilityrata HYL


Ensimmäisen radan Hillan tuhmailuiden salliminen kostautui tällä radalla, sillä Hilla ei viitsinyt tälläkään radalla hirveästi katsoa ohjausta vaan sinkoili sinne tänne. Hilla ei tullut 5. esteellä niistoon vaan kääntyi esteeltä siivekkeen toista kautta, jatkoi siitä hypyn kautta putkeen ja vielä siitä seuraavalle hypylle. Ei kyllä hirveästi musta välittänyt radalla… Loppuradan sentään teki siivosti. Välistävetoon kyllä vähän ärähdin enemmän, että varmasti tulee.

B-agilityrata HYL


Tällä radalla oltaisiin päästy todella kovaan aikaan puhtaalla radalla, sillä Hilla tykitti suoran ihan täysiä. Ja Hillahan osaa mennä suoralla todella kovaa. Päällejuoksu 11. esteelle ei onnistunut ja Hilla kerkisi karata väärään päähän putkea. Hilla toisin olisi varmaan hyllyttänyt muutenkin, koska ei reagoinut mitenkään putkijarruun ja tykitti vaan suoraan seuraavaan suoraan putkeen. A:n Hilla teki itsenäisesti, joten pujotteluun oli tosi helppo ohjata, kun sai vaan odotella että Hilla kääntyy takaisin kontaktilta.

C-hyppäri HYL


Hilla oli varmaan tällä radalla jo tosi väsynyt, kun ei edennyt enää hirveän kovaa. Alun takaakierrot meni hyvin. Ensimmäisellä suoralla putkella Hilla kääntyi putkijarrulla väärään suuntaan vaikka olin ajoissa vaihtanut puolta ennen putkeen lähetystä. Hilla ei osannutkaan tehdä itsenäisesti 9-11 väliin eteenmenoa vaan kääntyi 11. esteen jälkeen takaisin ja hyppäsi saman hypyn uudelleen. Hilla sen sijaan osasi hienosti todella jyrkän takaaleikkauksen kepeille, kun vahingossa tein ensin valssin niille ja jouduin sitten vaihtaa puolta.

(c) Milena Nevanto

Perjantaina tehtiin molemmille koirille tokossa kisamaiset treenit ja käytiin kaikki liikkeet läpi paikkiksia lukuun ottamatta palkatta. Tinja teki yhdessä erässä ja Hilla kahdessa. Hilla oli niin huono, että taidan siirtyä vaan kisaamaan pelkkää rallytokoa. Moni liike on jostain syystä hajonnut täysin, vaikka eipä Hilla koskaan ole kovin hyvä ollut. Tinja sen sijaan selviytyi (Tinjaksi) todella hyvin, joten sen kanssa voisi käydä vaikka kisoissa kokeilemassa.

Hillan EVL
Seuraaminen
Tässä ei kai ollut mitään ihmeellistä. Perussiisti seuraaminen Hillalta.
Zeta
I-M-S. Kaikki jäävät oikein, mutta pientä vinoutta asennoissa (saman verran kuin vino seuraamisessakin). Seuraaminen ok.
Luoksetulo
Tämä oli ihan ihme Hillalta. Hilla painui seiso-käskyllä kahdesti maahan ja vasta kolmannella yrityksellä suostui seisomaan vaikka nytkähti tälläkin hieman alaspäin. Muuten vauhti ok joka välissä ja pysäytykset hyvät, mutta pientä ennakointia pysäytyksissä.
Ruutu
Taas vino eteenmeno eikä osunut heti ympyrään… Ruutu muuten ok. Voisi toisin pysähtyä heti käskystä eikä viiveellä. Seuraamaan tulo oli hieno.
Kiertohyppynouto
Tässä minulla oli esteinä kartioesteet, mutta Hilla osasi silti hienosti pongata kauempaa kiertotötterön. Kierrossa kaartamista, mutta muuten teki hyvin.
Ohjattu
Ensimmäinen tehtiin merkki-käskyllä ja heti eteni todella hitaasti merkille. Lähti vasemman sijaan keskikapulalle… Uusittuna merkki kiertokäskyllä huomattavasti reippaampi ja petrasi suunnissa.
Tunnari
Siisti suoritus. Vähän reippaampi saisi olla takaisinpäin tuodessa.
Kaukot
Kaikki asennot teki heti ensimmäisestä käskystä eikä liikkunut. Käskin seisomisissa kuitenkin nousemaan vielä paremmin tuplakäskyillä. Kurre toimi melko hyvin.
Yleisvaikutelma
Hilla teki reippaasti ja iloisesti koko ajan, mutta teknisestä osaamisesta ei jäänyt kovin hyvä maku. Aika paljon oli taas silmän käyttöä ja kyttäämistä.

Tinjan VOI
Seuraaminen
Tinja oli oikein reipas ja teki oikein kivan seuraamisen. Juoksutreenitkin on näköjään toimineet, koska teki hyvän juoksuosuudenkin.
L-liike
I-S. Ei ihan keskittynyt ensin ja painui istu-käskystä maahan. Uusittuna petrasi ja kuunteli paremmin ja teki jäävät oikein. Seisomisessa oli vino ja tepasteli hieman käskyn jälkeen.
Luoksetulo
Siisti suoritus Tinjalta. Hieman valui stopissa, mutta ei pahasti.
Ruutu
Hyvä ruutu. Seuraamaan lähti vasta kun käännyin hieman katsomaan taakse.(Ei kuullut käskyä?)
Ohjattu
Haki vahingossa Hillan kiertohyppynoudon kapulan, kun ne olivat myös oikealla. Uusittuna jäi kiinni samaan suuntaan eikä olisi tahtonut mennä vasemmalle. Voisi seurata ihan pikkasen paremmin ja seisominen on huono.
Tunnari
Hyvä. Lievää pureskelua.
Kaukot
Siistit vaihdot.
Metallihyppynouto
Hyvä Tinjaksi. En muista tiputteliko kapulaa, mutta toi kuitenkin takaisin avohypyn kautta.
Yleisvaikutelma
Tinja oli oikein iloinen ja reipas. Malttoi hyvin keskittyä, vaikka palkka odottelikin laidalla.

Tällainen kuokkija oli viikonloppuna.

Sunnuntaina käytiin kauempana treenaamassa tokoa. Hillalle tehtiin eteenmenot sorsalle ja yritin harhauttaa sitä mutkittelemalla sekä vienti- että paluumatkalla. Hilla ei mennyt lankaan vaan juoksi molemmilla kerroilla suoraan sorsalle. Eteenmenoihin on nyt yritetty liittää uudenlaista virittelyä, jos sillä saataisiin Hilla juoksemaan suoraan. Ohjattukin tehtiin ja muistaakseni haki hyvin vasemman kapulan, mutta merkki ei ollut kovin hyvä. Vahvistettiin vielä kiertoa erikseen ja haettiin lelulla siihen vauhtia, jotta ei mene tämä pelkäksi kapuloiden kyttäämiseksi. Kaukojumppaakin tehtiin ja hieman rallytokoa. Rallytokossa katsottiin spinit, mutta ne sujui hyvin.

Tinjan kanssa myös tehtiin EVL-ohjattu ja Tinja osasi todella taitavasti hakea molemmat suunnat. Pientä ennakointia toisin on merkille pysähtymisessä. Zetassa eikä kaukoissa ei myöskään mitään ongelmaa. Sen sijaan Tinjalle on näköjään vahvistettu vähän liikaa puolenvaihtoa edessä, kun tarjoili sitä joka paikkaan ja kiertäminen oli kadonnut kokonaan.

Sorsa on paras.

Maanantaina treenattiin kotipihalla rallytokoa. Hillan kanssa käytiin melkeinpä kaikki rallytokoliikkeet läpi ja Hilla selviytyi todella mallikkaasti kaikesta ja erotteli todella hyvin käskyt. Varmaan meni niin hyvin, kun ei tehty hyppyjä… Pientä hiomista kuitenkin olisi muutamassa liikkeessä. (Edessä peruutus, oikealla peruutus ja edestä oikealle sivulle perusasentoon tulo.) Tinjan kanssa tehtiin kierto- ja puolenvaihto edessä erottelutreeniä. Oli Tinjalle tosi haastavaa, kun viime aikoina on palkittu niin paljon pelkistä puolenvaihdoista. Saatiin tämäkin kuitenkin Tinjalle selväksi.

Tiistaina taas kotipihalla, mutta nyt painotus enemmän tokoon. Hillan kanssa katsottiin, että seuraa siivosti. Seurasikin, mutta tahtoo taas kiertyä eteen. Peruutukset olivat kuitenkin hyvät, samoin juoksu. Hillalle vahvistettiin taas myös kiertoja ja se osaa ihan läheltä lähetettynä kiertää tosi tiukkaan kartion. Ei tule yhtään kaartamista. Eteenmenoja tehtiin taas sorsalle uudenlaisella virittelyllä. Kaukot tehtiin kapula suussa, jotta saatiin myös mukaan kapulan pidon treenaaminen. Hilla on tässä edistynyt valtavasti, koska pystyi tekemään vaihdot lähes normaalisti. Aikaisemmin se olisi aika pian tiputtanut kapulan

Tinjalle kertailtiin vielä kierto ja puolenvaihto edessä erottelut ja tällä kertaa ei näissä mitään ongelmaa. Metalli tehtiin tasamaanoutona kahdella eri kapulalla. Tinjan inhokkikapula hajosi ja nyt se on vielä enemmän inhokki, kun korjasin sen jesarilla eikä Tinja voi vahingossakaan koskea teipattuun osaan. Zeta tehtiin sekä normaalisti että oikealla puolen seuraten ja Tinja erotteli tosi hyvin jäävät molemmissa. Oikealla puolen seuraten Tinjan seisominen oli paljon parempi kuin vasemmalla puolen tehdessä. Tinjakin sai tehdä kiertoa, mutta kapuloiden välistä. Tinja osasi kuitenkin tämän tosi hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti