lauantai 20. huhtikuuta 2013

Viikon kokeenomaiset

Paikkamakuussa

Jälleen lauantai ja se tarkoittaa kokeenomaisia treenejä koirille. Hillan suoritus oli niin surkuhupaisa, että sitä joutuu taas miettimään miksi Hilla on ilmoitettu kokeeseen. Eikä Tinjakaan oikein tehnyt tasonsa mukaisesti. Mentiin tekemään kokeenomainen pk-kentälle, kun siellä on vihdoinkin sen verran sulaa, että pystyy tekemään ja samalla päästiin kokeilemaan miten koirat toimii ”vieraalla” kentällä.

Paikkamakuu molemmat yhdessä 3 min ja minä piilossa. Ensin käytiin taistelu siitä, että kumpikin olisi edes suunnilleen rivissä makaamassa. Sen jälkeen kumpikin teki todella hyvin, mutta molemmilla kääntyili todella paljon päät.

Tinjan avoin
Seuraaminen: Ei ollut lainkaan mukana ja tuntui jatkuvasti tiputtelevan katsekontaktia. Alussa oli liian tiiviisti ja lopussa seurasi liian kaukana sivusuunnassa. Ei pysynyt käännöksissä mukana, mutta peruutus oli todella kiva. Hieman tahmasen tuntuista seuraamista.
Liikkeestä maahan: Hyvin maahan, mutta hyppäsi ylös, kun olin menossa Tinjan taakse. Näytti ihan siltä, kuin jokin olisi pistänyt Tinjaa tai jotain vastaavaa.
Luoksetulo: Tuplakäsky pysäytykseen ja vaaaaaaaaalui. Vauhti oli kuitenkin todella hyvä.
Liikkeestä seisominen: Erinomainen.
Nouto: Tiputti luovutuksessa jostain syystä kapulan jollain ihmeen keinolla itsensä taakse, mutta nosti kuitenkin kapulan oma-aloitteisesti uudestaan. Muuten tosi hyvä nouto.
Kaukot: Yksi tuplakäsky, mutta Tinja häiriintyi taas jostain. Ehkä päälle lentäneestä lehdestä? Muuten todella kivat vaihdot.
Hyppy: Tinja vielä muisti hypyn! Jäi kyllä eka seisomaan ja vasta tuplakäskyllä meni istumaan. Muuten tosi hyvä.
Yleisvaikutelma: Tinja lähti todella kankeasti liikkeelle ja alkuun oli todella paljon ongelmia liikkeiden väleissä saada sitä uudestaan tekemään, kun Tinjaa kiinnosti enemmän kentän hajut. Luoksetulon jälkeen lähti taas hyvin mukaan hommiin, nosti vireen oikealle tasolle ja liikkeen välitkin oli paremmat.

Tinja valmiina tokoilemaan
Hillan voittaja
Seuraaminen: Teki aivan liian korkeassa vireessä ja todella levotonta seuraamista ja taas seilaamista minne sattui. Katsekontaktikaan ei aina pysynyt, kun piti kyttäillä mahdollisia ruutumerkkejä. Ei olisi kovin hyviä pisteitä irronnut tällä seuraamisella kokeessa. Mutta peruutus oli todella hyvä ja aivan valtava muutos yhden peruutus-treenikerran jälkeen!
Liikkeestä istuminen: Meni maahan?! Seuraaminen oli kuitenkin kivaa. Uusittin heti perään, mutta taas maahan, mutta nyt olin fiksumpi ja huomautin Hillalle asiasta ja saatiin kolmannella kerralla Hilla istumaan.
Luoksetulo: Todella hyvä vauhti, vaikka lievästi valui ekassa pysäytyksessä. Maahanmeno todella hyvä. Vauhtikin säilyi loppuun saakka.
Ruutu: Pysähtyi täydelliseen paikkaan, mutta meni vasta tuplakäskyllä maahan. Karkasi seuraamiseen, juuri kun olin kääntynyt Hillasta poispäin. Siitä Hilla saikin sitten aika kovan palautteen ja uusittiin ruutu heti perään. Nyt jäi etummaisen ruutunauhan päälle, mutta saatiin paikka korjattua ja yhdellä käskyllä maahan. Ei kuitenkaan tullut oikeastaan seuraamaan, vaikka malttoi odottaa käskyä, sillä jäi juoksemaan aivan liian kauas. Hilla taitaa tarvita minun katseestani vielä tukea.
Hyppynouto: Hyppäsi esteen yli ennen liikettä, hups. Olisi ehkä pitänyt hieman keskittyä. Muuten kiva. Tuli ehkä lievästi vinoon perusasentoon.
Metallinouto: Erinomainen.
Tunnari: Nosti oikean, mutta tiputti sen ja lähti uudestaan etsimään. Toi kyllä oikean lopulta, mutta luovutuksessa oli ongelmia. Ruohopohja saattoi olla aika vaikea ja minulle kävi pieni työtapaturma, kun meinasin laittaa väärät kapulat käsin paikoilleen ja taisin keritä hipaista osaa.
Kaukot: Yksi tuplakäsky seisomiseen, mutta muuten pysyi tosi hyvin paikallaan. Vire oli kuitenkin liian matala.
Yleisvaikutelma: Hilla teki nyt aika korkeassa vireessä, mutta kuitenkin ihan kivasti teki töitä. Liikkeen välitkin alkaa olla hieman paremmat, mutta vielä se tahtoo irrota liian kauas.


Tinja treenasi vielä kokeenomaisten jälkeen avoimen hyppyä ja meni todella kivasti. Hillalle puolestaan hinkattiin liikkeestä istumista ja seisomista ja jopa seisominen saatiin onnistumaan ilman apuja. Lisäksi hinkattiin ruutua, jossa yritettiin saada Hilla menemään maahan ilman tuplakäskyjä ja tulemaan hyvin seuraamisiin mukaan.

Perjantaina Hilla treenasi seuraamista lyhyissä pätkissä. Ei ollut ihan parhaimmassa vireessään, mutta teki kuitenkin ihan kivoja pätkiä. Keskityttiin lähinnä käännöksiin vasemmalle. Lisäksi taas jäävien erottelua ja saatiin muutama hyvä seisominenkin aikaan. Ruudussa keskityttiin suoraan etenemiseen ja oikeaan paikkaan. Ruutua Hilla tekikin todella kivasti. Lisäksi Hillalle muutama toisto ohjatussa noudossa, jossa lähetettiin vain kapuloille. Ekalla toistolla ei kuunnellut vaan ryntäsi keskikapulalle jo ennen käskyä. Tämän jälkeen teki todella kivasti.

Tinja teki perjantaina yhden metallinoudon ja suostui hakemaan sen! Kyllähän sillä kesti miettiessä miten päin ottaisi kapulan suuhunsa ja tuli oikein hitaalla ravilla takaisin, mutta toi kuitenkin. Jätettiin metallinouto yhteen toistoon, koska Tinja ei kestä metallinoutoa kovinkaan montaa toistoa peräkkäin. Tinja teki taas luoksetulon pysäytyksiä lyhyellä matkalla ja lisäksi ohjattua ensin kosketusalustoilla ja sitten kapuloilla. Aika hyvin Tinja osaa jo kääntyä oikeaan suuntaan, vaikka on selvästi vielä aika epävarma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti