keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Täysin normaalin sheltin täysin normaalia tokoilua

Sunnuntaina Hilla kävi mätsäreissä täysin harjoittelematta etukäteen. Olisi kannattanut harjoitella, sillä Hilla kiukkusi hampaiden näyttämistä. Vielä joulun aikaan se antoi ihan hyvin vieraiden katsoa hampaat…  Muuten Hilla oli asennoitunut kivaan rapsutuspalveluun ja kerjäsi häikäilemättä tuomaria rapsuttamaan. Ei siis näkynyt mitään hienoa näyttelyseisottamista ja juoksuosuudetkin taisi mennä lähinnä laukassa. Loppukehässä seisottiin kahden tanskandogin välissä eikä Hilla ollut moksiskaan. Kyllästytti vain pitkä päivä.

Saatiin siis sininen nauha eikä sijoituttu. Mutta Hilla teki hienot seisomisjäävät (mikä näyttelyseisominen?!) ja kaukot yleisömeressä. Hampaista kiukuttelun takia joudutaan vissiin juoksemaan keväällä useammassakin mätsärissä. Ihan rahantuhlausta, mutta pakko viedä tuo otus kesällä näyttelyyn eikä sillä muutenkaan ole kovin kummoisia mahdollisuuksia saada edes sitä H:ta.

Agility
Agilityssä ei ollut tiistaina rataa, mutta uusina ohjauksina opeteltiin sylkkäri, twist ja saksalainen yhdellä aidalla. Sylkkäriä pitää kuivaharjoitella aika paljon kotona. Twist onnistui meiltä helposti. Saksalainenkin meni jotenkuten kun harjoiteltiin sitä itsenäisesti, mutta ohjaajan silmien alla Hilla sujahti aika usein minun väärälle puolelle. Takaakiertoa pitäisi opettaa lisää niin, että saisin Hillan irtoamaan kauempaa esteen taakse. Nyt se herkästi hyppää esteen väärältä puolelta, jos yritän sijoittua kauemmaksi ja lähettää Hillan sieltä takaakiertoon.

Hilla teki aivan upeita A:n kontakteja. Se on vihdoinkin oppinut. Pystyn juoksemaan täysiä ohi, kunhan muistutan ”koske”-käskyllä kontakteista, mutta koiraan ei tarvitse edes katsoa. Se pysähtyy juuri täydellisesti. Persjättökin onnistuu ilman, että kontaktit hajoaa. Keinukin menee todella hienosti eikä Hillaa pelota. Hieman varovaisemmaksi se muuttui lopussa, kun tippui pari kertaa kyydistä yrittäessään mennä täysillä keinun päähän. Kepit eivät oikein sujuneet, mutta siinä on selvästi havaittavissa puoliero: Jos olen itse koiran oikealla puolella, Hilla pujottelee hyvin. Toisella puolella ollessani taas Hilla jättää helposti jonkin välin pujottelemasta. Lisäksi kepeiltä pitäisi saada käskyllä rytmittäminen pois.

Toko
Maanantaina tokoiltiin vähän eri paikassa kuin tavallisesti, kun kävin vetämässä arkitokon. Hilla näytti arkitokolaisille miltä kaukot näyttää. Voin vaikka vannoa, että se ennakoi yhden maahankäskyn, vaikka kerkisin antaakin käskyn samaanaikaan kun Hilla painui maahan. Lisäksi lievää liikkumista eteenpäin, joten kaukoja pitää jumpata lähiaikoina kuntoon.

Olin unohtanut nakit kotiin, joten Tinja teki palkattomuustreeniä. Tinja aloitti tunnarilla ja toi oikean vaikka vire oli liian korkea. Taisin hihkua Tinjalle liikaa, kun se meinasi taas lähteä viilettämään pitkin kenttää. Toisellakin tunnarilla oli liian korkeassa vireessä. Tinja teki myös muutaman kivan ruudun, vaikka jouduin hetsaamaankin aika paljon ennen lähetystä, koska Tinja ei vaan näyttänyt havaitsevan missä ruutu oli. Seuraaminen oli aika laimeahkoa eikä Tinja oikein keskittynyt. Mutta Tinja leikki Hillan vetonarulla! Se jopa murisi ja veti sitä suullaan. Ei lelu toisin jaksanut kiinnostaa, kun tuli häiriötä, mutta Tinja leikki!

Hilla teki myös maanantaina tunnaria. Löysi oikean, vaikka oli aika epävarman oloinen. Lisäksi sille tehtiin pari luoksetuloa läpijuoksulla (yritti selvästi ekalla yrityksellä ennakoida pysäytyksiä), josta jatkettiin ruudulla siten että kävelin tarkoituksella häiriöksi asetetun merkin ohi niin, että Hilla varmasti huomasi sen. Olin aikaisemmin jo käynyt viemässä ruutuun pallon. Ei hämääntynyt Hilla lainkaan vaan teki hienosti ruudun. Toistettiin vielä tyhjään ruutuun lähettämällä eikä mennyt merkille. Lopuksi vielä hetsattiin merkille meidän uutta vihjesanaa.

Tiistaina Tinja teki paikkamakuuta piilossa sillä aikaa kun itse laittelin tötsiä ja tunnarikapuloita paikalleen. Oli oikein hienosti koko ajan, vaikka aikaakin taisi tulla useampi minuutti eikä inahdustakaan kuulunut. Tinja teki alkuun pari tunnaria ja edelleen vire on aivan liian korkea, vaikka tuo aina oikean. Tinja kehitteli itselleen aivan oman radankin, kun se sieppasi Hillalle jätetystä tunnaririvistä oikean kapulan, vei sen merkille, jonka jälkeen sekosi lopullisesti ja jätti kapulan merkille ja juoksi itse hirveätä vauhtia kenttää ympäri. Tinjalla taitaa olla hieman kevättä rinnassa.

Minun piti ottaa videota Tinjasta leikkimässä, mutta kamerasta loppui patterit, mutta saatiin tunnarit sentään videolle:

Tinja teki myös avoimen kaukot ja ne olivat todella hyvät. Lopuksi vielä voittajan luoksetuloa. Seisomiset hieman valuu, mutta maahanmenot Tinjalla on ihan kivat.

Hilla teki ensin tunnarin ja toi oikean, eikä edes näyttänyt niin epävarmalta kuin ennen. Perään luoksetuloja läpijuoksuna. Yritti jälleen ennakoida jälleen pysäytyksiä ja vasta kolmannella yrityksellä malttoi tulla kovaa loppuun saakka. Taas ruutua merkkihäiriöllä, nyt vain kerran, mutta Hilla ei mennyt lankaan. Hienosti löytyi ruutu ja sijoittui vielä oikealle paikalle. Loppuun jälleen hetsattiin merkille uutta vihjesanaa. Hilla näyttäisi nyt sijoittuvan kivasti suoraan merkin taakse.

Tänään kumpikin koira vietti vapaapäivän koulutuksilta. Huomenna varmaan uhrataan Hillan osalta ryhmätreeni liikkeiden välien opetteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti