keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Pääsiäistokoilut

Toko
Hillan kanssa ruvettiin treenaamaan EVL-juttuja. Eipä siitä oikeastaan puutu enää kuin ohjattu nouto ja merkkiä pitää vahvistaa. Sunnuntaina ja maanantaina siis kumpikin koira tekivät ohjattua noutoa. Maanantaina jopa Hilla teki kolmella kapulalla, koska Tinjakin teki. Eipä Hilla yrittänytkään mennä keskikapulalle, mutta Tinja puolestaan yritti useampaankin otteeseen. Vasen tuntuu olevan aika vaikea Hillalle, kun se tahtoo aina pyörähtää oikean kautta. Tinja sen sijaan on oppinut jopa väärä-sanan merkityksen eikä aina poimikaan kapuloita, kun sitä kieltää.

Merkillä olen antanut viimein periksi ja olen lähtenyt eilisestä alkaen vahvistamaan merkillä suoraan seisomista merkin takana sisällä naksuttamalla. Kumpikin koira tekee tätä treeniä, vaikka Tinja onkin paljon näppärämpi pyörähtämään ympäri kuin Hilla. Kumpikin on tosiasiassa oppinut iskemään tassulla merkkiä…

Seuraamistakin on molemmat kerinneet tehdä hieman. Tinja tekee välillä todella kivaa seuraamista ja välillä todella kauheaa. Käännöksiin on pakko ruveta sen kanssa puuttumaan, sillä se ennakoi vasemmalle käännökset ja oikealle käännyttäessä se kiertää Oulun kautta. Hilla tekee edelleen yhtä huonoa seuraamistakin kuin aikaisemminkin, eikä sen kanssa olla edistytty mihinkään suuntaan.

Kävin vihdoinkin ostamassa 30 uutta tunnarikapulaa. Luulisi riittävän vähäksi aikaa. Hilla-hölmö vain toi heti ekalla yrityskerralla oikean kapulan yhtään epäröimättä. Toisella kerralla se ei edes vaivautunut nuuhkimaan muita. Mitä minä sitten oikein treenaan sen kanssa, jos se kerta osaakin tunnarin? Ehkä liikkurin kanssa? Tinjakin toi ekalla kerralla hienosti oikean, mutta toisella yrityksellä vire oli liian korkealla ja nosti ja tiputti oikean kapulan kolmesti ja vielä yritti tuoda vääränkin. Kolmannella kerralla taas oli maltti mukana, kun toisesta yrityksestä ei tullut palkkaa.

Agility
Alla rata. Lisäksi tehtiin putkeen lähetyksiä eri kulmista ja rengasta. Putkella ei ollut mitään erityisiä ongelmia, mutta rengasta Hilla ei suorittanut oikein, jos minun ohjaus oli hiemankin vinoon.


Tuli pitkästä aikaa kesken radan sellainen olo, että voisin vaikka saman tien kävellä hallin ovesta ulos ja lähteä kotiin. Eipä negatiivisten tunteiden vallassa radan suorittamisestakaan tullut mitään, joten olisi vaan ollut viisasta lähteä kotiin. Hilla lukee liian tarkasti minun ohjausta ja tekee kiltisti mitä luulee siltä pyydettävän. Ja sitten se meneekin esteistä ohi tai menee ylimääräisiä esteitä…

En jaksaisi enää kokoaikaista Hillan kanssa tappelemista. Sitä ei vain kiinnosta pätkääkään mitä minä teen vaikka olen yrittänyt kuinka pennusta lähtien leikkiä sen kanssa ja tehdä asiat oikein. Tinja sentään kävisi syömässä nakit mun taskusta, jos katoaisin metsään, mutta Hilla ei tekisi edes sitä. Missä on se hyvän hermorakenteen omaava Tinja, jonka toivoin saavani bortsua hankkiessani?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti