perjantai 19. huhtikuuta 2013

Liikaa treenattavaa

Joku onkin ehkä jo huomannut, että Hilla on ilmoitettu 5.5 tokokokeeseen. Toivottavasti siitä tulee meidän viimeinen koe voittaja-luokassa, niin päästään kunnolla EVL-liikkeiden kimppuun. Suunnitelmissa olisi toisin ilmoittaa Hilla ehkä 1-2 muuhunkin tokokokeeseen toukokuussa.

Hilkkis on myös treenannut hampaidensa näyttämistä vieraille ihmisille. Vielä se jaksaa kiukutella, mutta selvästi jo vähemmän. Ehkä me saadaan Hilla kesäksi näyttelyyn vietävään kuntoon.

Agility
Alla rata:


Paikalla oli vain kaksi muuta minun lisäksi, joten saatiinkin paljon aikaa tahkoa rata läpi. Hilla löysi aivan uuden vaihteen ja sainkin tosissani juosta, että pysyin jotenkuten sen perässä. Aika huolimattomasti ohjailin, joten tehtiin aika paljon virheitä alkuun, mutta saatiin puhdas ratakin viimeisellä yrittämällä lukuun ottamatta, että Hilla karkasi kerran A:n kontaktilta. Twist toimii todella hyvin joka kerralla 2. esteellä. Se tuntuu olevan meille oikein sopiva ohjauskuvio. Saksalaista saatiin vähän enemmän tahkoa, mutta sekin lopulta lähti sujumaan.

Kehuin liian aikaisin miten hyvin Hilla tekee A:n kontaktit, koska nyt se ei vaan yksinkertaisesti malttanut pysähtyä, kun pääsi suoralla kunnon vauhtiin. Varsinkin loppusuora oli vaikea, kun Hilla sai putkesta todella hyvät vauhdit. Puomille sentään pysähtyi joka kerran todella hyvin.

Kerrankin kotona suunnittelemani ohjauskuvio toimi myös käytännössä, eikä tarvinnutkaan mitään miettiä uusiksi. Vain 9. putken eteen olisi pitänyt tehdä valssi, kuten alun perin olin suunnitellut. Puolivalssikin toimi ihan kivasti, mutta Hilla ei mennyt ihan niin sujuvasti putkeen, vaikka ei yrittänytkään mennä A:lle. 12. esteen eteen pitäisi tehdä valssi ennen kuin Hilla kerkiää hypätä tai muuten se tulee liian pitkälle.

Toko
Eipä olla vielä tällä viikolla saatu kunnon tokotreenejä aikaiseksi. En tiedä onko se hyvä, että laiskottelu johtuu siitä, että en kerkiä edes nukkumaan. Keskiviikkona pidettiin lepopäivä. Tiistaina Hilla harjoitteli ennen agilityä peruuttamaan ulkoseinää vasten. Ehkä saatiin jopa pientä edistymistä. Maanantaina tokoiltiin hieman ennen arkitokoa ja torstaina oli viimeiset kisatokotreenit tältä keväältä.

Maanantaina Hilla teki hieman jäävän erotteluja ja ruutua sekä läpijuoksuja luoksetulossa. Jäävät oli aika surkeat. Tinja ei tehnyt mitään ihmeellistä: vähän seuraamista ja jääviä. Se näytti myös arkitokolaisille miten temppurata tehdään. Tinjalla oli silmät taas lautasen kokoisena, kun häiriötä oli niin paljon eikä sillä ollut minkäänlaista katsekontaktia seuraamisessa. Voihan nolous! Sitten Tinja kävi vielä syömässä nakit häiriöksi asettamaltani alustalta juuri kun olin päässyt sanomaan, että ei päästetä sitten koiria niitä syömään, ettei mun tarvitsisi lisäillä koko ajan uusia. :D Kyllä Tinja on loistoesimerkki tuhmailusta!
Torstaina satoi kivasti vettä, mutta silti piti mennä treenaamaan. Hilla suoritti 20 sekunnin paikallaan istumisen ryhmässä ja vaikutti ehkä hieman levottomalta, vaikka en edes mennyt piiloon. Hilla teki myös tunnaria liikkuroituna. Toi molemmilla kerroilla kohtuu nopeasti oikean, mutta toisella kerralla käsitteli kapulaa todella rumasti.

Hilla teki jälleen kerran jäävien erottelua. Seisomisesta on tullut meille todella suuri ongelma, sillä Hilla menee aina istumaan, jos teen seisomisen kävellen seuraamisesta. Seisomisessa ei ole mitään ongelmaa luoksetulossa eikä ruudussa, vaikka sama käsky on niissä käytössä, eikä myöskään silloin, jos juoksen seuraamiset. Tämä kuulemma johtuu ehkä Hillan seuraamisasennosta, jossa sen on vaan helpompi mennä istumaan kuin jäädä seisomaan. Voihan hemmetti… Mitenkähän sitä lähtisi korjaamaan? Lopuksi vielä muutama ruutuun lähetys ja ihan kivoja teki, vaikka ekalla yrityksellä jäi selvästi ruudun sivurajan päälle. Juoksi kuitenkin suoraa ruutua kohti.

Tinja teki minun lohdutukseksi todella hyvät jäävän erottelut ja jopa istuminen sujui todella hyvin, vaikka ei olla sitä hetkeen harjoiteltu. Eniten keskityttiin Tinjan kanssa taas luoksetulon stoppeihin, joista saatiin taas ihan kivat, kun tehtiin ihan lyhyellä matkalla ja heitin palkan taakse. Harjoiteltiin myös metallinoutoa ja otin yhden toiston liikaa, sillä viimeistä kertaa Tinja ei suostunut enää noutamaan, vaikka aloittikin ihan kivasti. Nouti silti tämän jälkeen ohjatun noudon kapulan erinomaisesti. Tinja teki myös pelkkää merkkiä ja teki todella kivasti, vaikka löikin tassulla alkuun merkkiä. Vauhti oli kuitenkin todella hyvä ja samoin asento merkillä.

Hillan kanssa pitäisi suunnitella mitä sen kanssa uskaltaa nyt treenata. Sillä tuntuu olevan vaikka miten paljon vielä treenattavaa. Ehkä me keskitytään nyt vielä voittajaluokan liikkeisiin ja tehdään EVL:stä vain paikallaan istumisia, jääväerottelua ja ohjatun suuntia. Merkin kerkiän kyllä opettamaan hyvinkin lyhyellä ajalla, jos on tarve. Seuraavia asioita pitäisi siis tulevilla viikoilla harjoitella:

  •  Paljon seuraamista ja aivan lyhyissä pätkissä
  • Ruutua paljon ja keskittyä siihen, että Hilla etenee suoraan ja keskelle
  • Jumpata kaukoja
  • Ohjatun suunnat varmoiksi
  •  Jäävän erottelu ja seisominen takaisin
  • Läpijuoksuja luoksetuloissa, jotta Hilla ei ennakoisi niin paljon pysäytyksiä
  • Paikkamakuuseen hyvää asennetta
  • Tunnariin enemmän varmuutta
  • Liikkeiden välit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti