sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kokeenomaista

Lauantaina vedettiin puoli kymmenen aikaan illalla(!) kummallekin koiralle kokeenomaiset treenit. Ihan hullu harrastus tämä.

Paikkamakuu koirat yhdessä samalla kun minä laitoin ruutua ja luoksetulon tötsiä paikoilleen. Koirat olivat piilossa. Tinja karkasi paikkamakuusta enkä oikein tiedä miksi. Tuli sen näköisenä luokse, että taivas oli taas tippunut pienen sheltin niskaan, joten jokin sitä taisi pelottaa. Hilla pysyi hyvin paikkamakuussa Tinjan karkaamisesta huolimatta.

Hillan voittaja
Seuraaminen: levotonta, mutta paransi loppua kohden. Pomppasi juoksuosuudessa eteeni, kun Tinja haukahti. Sivuaskeleet vasemmalle huonot, koska ei lähde väistämään pois tieltäni. Peruutuksessa vino. Takapää ei pysynyt kunnolla käännöksissä mukana, mutta muuten pysyi hyvin liikkeessä mukana.
liikkeestä istuminen. Huomioitavaa: peruutukset ja sivuaskeleet erikseen opetukseen. Harjoitellaan lyhyillä pätkillä käännöksiä.
Luoksetulo: Todella hyvällä vauhdilla lähti. Seisomisessa ehkä lievästi valui. Maahanmeno ihan kiva. Hidasteli hieman perusasentoon tulossa. Huomioitavaa: lisää läpijuoksuja.
Ruutu: Lähti aika paljon vinoon, mutta korjasi itse ruutuun. Ei nähnyt ruutua lähetyksessä vai haki merkeille? Paikka hivenen liian edessä, mutta kuitenkin selvästi ruudun keskellä. Tuli hyvin seuraamaan, vaikka en katsonut Hillaa käskyä annettaessa. Huomioitavaa: paljon lähetyksiä ruutuun, jossa palkka valmiina ennen kuin vinoon lähtemisestä tulee ongelma!
Nouto: Tasamaanouto puukapulalla. Ihan kiva, mutta saattoi ehkä lievästi hidastella kapulaa nostettaessa.
Metallinouto: Hyvä. Tuli lievästi vinoon perusasentoon, mutta korjasi itse.
Tunnari: Haisteli todella hyvin eikä yrittänytkään koskea vääriin kapuloihin. Hillalla kesti kuitenkin todella pitkään löytää oikea. Toi oikean kapulan hivenen turhan hitaasti takaisin. Lisää varmuutta siis tarvitaan.
Kaukot: Luultavasti olisi mennyt oikeissa kisoissa nollille. Todella monta tuplakäskyä ja liikkui ehkä puoli mittaansa eteenpäin. Pimeä ehkä haittasi. Huomioitavaa: tarkistetaan tulevalla viikolla toimiiko kaukot vai ei.
Yleisvaikutelma: Liikkeiden välejä pitää vielä saada paremmaksi. Yritti varsinkin loppua kohden haahuilla omiaan, mutta tuli ihan innokkaasti tekemään aina käskettäessä. Selvästi vire huononi loppua kohden. Palkkaustapaan liikkeiden päättyessä voisi kiinnittää huomiota.

Tinjan avoin
Seuraaminen: Edisti ihan törkeänä eikä pysynyt käännöksissä lainkaan mukana. Paransi kuitenkin loppua kohden.
Liikkeestä maahan: Oikein kiva. Ehkä lievästi vinossa maassa.
Luoksetulo: Tuplakäsky seisomiseen ja oli lähellä, että ei mennyt maahan. Lähti ihan törkeän kovaa liikkeelle.
Liikkeestä seisominen: Erinomainen
Nouto: Erinomainen. Ehkä tuli lievästi vinoon perusasentoon.
Kaukot: Valmis-sanasta lähti pois perusasennosta ja yritti mennä maahan. Muuten oikein nätit kaukot.
Yleisvaikutelma: Vire turhan korkea koko ajan varsinkin seuraamisessa, mutta jaksoi todella hyvin loppuun saakka ja innostui vaan tekemään enemmän. On Tinja taitava! :) Aika hyvin pysyi myös liikkeiden välissä mukana, mutta saisin ottaa vielä itse Tinjan paremmin mukaan.

Perjantaiset Hillan tokoilut näkyy aika hyvin alla olevalta videolta.


Seuraamisesta on tullut Hillalle yhtä suurta leikkiä, jossa voidaan mm. hypätä minun eteen, leikkimurista ja seilata minne sattuu. Tinjallakin tuntuu olevan yhtä hauskaa seuraamisissa, koska se edistää niin paljon, että hyvä kun ei juokse kokonaan minun edellä. Hillan kanssa harjoiteltiin perjantaina siis merkkiä ja ruutua, joka sujui ihan kivasti. Lisäksi hieman jumpattiin kaukoja ja tehtiin liian pitkää seuraamista. Tinjakin taisi tehdä ainakin hieman ruutua ja seuraamisia. Kultakalan muistillani en muista enää tarkkaan ja siksi pitäisi päivittää blogia useammin. Taidettiin eniten treenata ohjatun noudon suuntia, mutta Tinja ei jostain syystä erottanut toista alustaa hiekkapohjalla ja meni paljon huonommin kuin torstaina.

Sunnuntaina taas mentiin illalla treenailemaan. Hilla aloitti kaukojumpalla, jossa tarkistin toimiiko käskyt. Toimihan ne eikä yhtään kaksoiskäskyä tarvittu. Mikä lie häiriö ollut eilen. Nähtävästi ongelmavaihto on taas seiso-maahan, jossa Hilla on taas aivan liian etupainoinen. Sitä sitten jumpattiin enemmän. Perään seuraamista ja keskityttiin vasempaan käännöksiin. Takapää pysyi todella hyvin mukana!

Tinja teki välissä luoksetulon stoppeja. Liikaa vauhtia eikä meinannut pysähtyä taaskaan. Kerran meni maahan. Saatiin kuitenkin muutama hyväkin aikaiseksi, mutta selvästi ovat menneet huonompaan suuntaan. Tein loppuun muutaman stopin takapalkalla. Seuraavaksi Tinjakin sai tehdä seuraamista ja siinä keskityttiin käännöksiin ja siihen, että Tinja pysyisi tarpeeksi lähellä. Ihan hyvin lähti sujumaan, mutta vieläkin Tinja tahtoo ennakoida käännökset. Loppuun muutama ruutuun lähetys, jotka kaikki sujuivat todella kivasti.

Hilla uudestaan tekemään jäävien erottelua. Ruutu ja pallo keskellä kenttää häiritsivät sitä todella paljon ja teki taas ihan mitä sattui jääviä. Hinkattiin sitten niitä pidempään ja lopulta saatiin Hilla keskittymään kunnolla, kun juoksin seuraamiset. Teki tällä tavalla todella varmasti kaikki jäävät eikä tullut yhtään väärää liikettä. Lopuksi muutama ruutuun lähetys ja nyt lähti suoraankin, kun ekalla kerralla oli pallo odottamassa. Hieman Hilla tahtoo taas mennä liian laitaan ruudussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti