lauantai 6. huhtikuuta 2013

Kokeenomaista treeniä

Tinjan täysin normaali tokokerta:

Tänään kumpikin koira teki kokeenomaisen suorituksen. Tinja avoimen ja Hilla voittajan. Kumpikaan ei tehnyt paikkamakuuta kokeenomaisesti ja Tinja ei tehnyt hyppyä ja Hilla teki hyppynoudon sijaan tasamaanoudon puukapulalla. Tarkoitus olisi jatkossa tehdä kokeenomainen treeni kerran viikossa.

Hilla riehutettiin ensin pallolla ja sitten se laitettiin sivummalle kiinni ja Tinja sai tehdä ensin kylmiltään.

Tinjan avoin
Seuraaminen: vähän ponnetonta, mutta pysyi käännöksissä kivasti mukana. Käskytin kerran vain alussa, joten Tinja tarvitsee ehkä enemmän käskyjä, jotta vire pysyy parempana? Seuraaminen oli avoa normaalista pidempi ja vaikeampi.
Liikkeestä maahan: Jäi vinoon maahan. Onko todellinen ongelma vai kävelenkö itse vinoon käskyn jälkeen?
Luoksetulo: Todella kiva Tinjaksi. Pientä lievää valumista pysäytyskäskyn jälkeen, mutta asenne oikea.
Liikkeestä seisominen: Jäi vinoon seisomaan. Kävelenkö vinoon? En odottanut koiraa seuraa-käskyssä, joten Tinja jäi lähdössä jälkeen. Samaa ongelmaa oli silloinkin, kun käytiin kokeissa. Tarkkuutta!
Nouto: Täydellinen. Otti hyvin katsekontaktin heiton jälkeen.
Kaukokäskyt: Ei olla treenattu vähään aikaan. Tuplakäsky ensimmäiseen istumiseen ja ennakoi seuraavan maahanmenon. Tämän jälkeen teki hienot vaihdot, kun pääsi taas jyvälle.
Yleisvaikutelma: Tinjalle pitää jutella enemmän liikkeiden välissä, jotta vire pysyy parempana. Tekee kuitenkin kivasti muuten, mutta oli tänään yleisesti normaalia ponnettomampi. Kylmiltään suoritukseen lähteminen vaikuttaa varmasti.

Hillan voittaja
Seuraaminen: Hieman voittajan seuraamista pidempi ja vaikeampi. Lähti huolimattomasti liikkeelle, mutta paransi loppua kohden. Pysyy paremmassa vireessä, kun ei käskytä vaan antaa Hillan itse hakea paikkaa. Pientä leikkimurisemista juoksupätkän jälkeen. Vino peruutuksessa. Ei ole hyvin mukana sivuaskelissa vasemmalle. Kyttäisi tötsiä, kun niiden läheltä mentiin.
Liikkeestä istuminen: Hieman epävarman oloinen, mutta istui. Tehty viime päivinä paljon jääväerottelua.
Luoksetulo: Erinomaiset pysäytykset. Lähti hyvin liikkeelle. Rupesi hidastelemaan ensimmäisen pysäytyksen jälkeen. Jatkossa lisää läpijuoksuja treeneihin ja pysäytyksiä tehdään vain kokeenomaisessa treenissä.
Ruutu: Ekalla yrityksellä juoksi luoksetulon merkkeinä toimineille tötsille. Korjasi ruutuun vasta jonkun sadan käskyn jälkeen ja yritti siinäkin tehdä ensin merkkiä. Karkasi seuraamiseen! Uusintayrityksellä meni taas ensin ”merkille”. Alun perin meidän ei pitänyt tehdä kokeenomaisen jälkeen muuta treeniä, mutta ruudulla Hilla oli sen verran sika, että korjailtiin sitä. Hilla teki useampaan otteeseen sitä, että lähti kyllä ruutua päin, mutta lähti kesken matkan jyrkästi ”merkille”. Teki tätä vaikka kävin näyttämässä ensin oikean paikan. Huomioita jatkoon: merkille ja ruudulle omat virittelysanat. Mieti voiko ruutua ja merkkiä treenata samanaikaisesti. Virittely hyvissä ajoin ennen kuin koiran ottaa perusasentoon. Käskytys oli liian kovaa virheen jälkeen, kun Tinja painui sivussa matalaksi, vaikka Hilla ei ollut moksiskaan.
Nouto: Erinomainen.
Metallinouto: Erinomainen.
Tunnari: Maisteli hieman vääriä kapuloita, mutta ei nostanut niitä maasta. Toi kuitenkin oikean, mutta tiputti sen minun viereeni ennen luovutusta. Epävarma? Huono vire?
Kaukokäskyt: Yhdellä istu-käskyllä meni maahan. Lievää liikkumista eteenpäin, mutta tarkka ongelmavaihto ei selvillä. Ei ihan keskittynyt?
Yleisvaikutelma: Osassa liikkeiden välissä yritti haistella maata. Täytyy pitää koko ajan käskyn alla ja lähteä treenaamaan liikkeiden välejä ja opettaa Hilla hakemaan itse koko ajan perusasentoa. Tekee kyllä kaikki liikkeet ja kesti yllättävän hyvin loput liikkeet, vaikka kiukkusinkin sille ruudusta aika paljon.

Torstaina oltiin ryhmätreeneissä. Hillan kanssa ei saatu mitään aikaiseksi, kun minulla on ollut jo useamman päivän paha mieli sen kanssa tekemisestä. Ehkä minun pitäisi pikkuhiljaa hyväksyä, että Hilla ei ole Tinja, eikä Hilla ole perusluonteeltaan mikään vilkas ja kiihkeä bortsu. Kumpikin koira teki torstaina ohjattua noutoa kolmella kapulalla, mutta ei siitä tullut mitään. Tinja teki myös ryhmäpaikkamakuun ja oli siellä hienosti, kun kävin välillä palkkailemassa.

Perjantaina Tinja teki hieman seuraamista, merkkiä ja luoksetulon pysäytyksiä. Merkillä se vähän innostui liikaa ja luoksetulon pysäytyksissä Tinja valui turhan paljon. Hilla teki jäävien erottelua ja se tarjosi aika paljon istumisia seisomisiksi. Seuraamisessa se tuntui hieman jätättävän. Myös Hilla teki merkkiä ja se teki onnistuneen kokonaisen EVL:n ruutuliikkeen merkkeineen. Hillalle kokeiltiin myös ohjattua noutoa siten, että näytin ensin suunnan ja sitten heitin pallon siihen suuntaan, kun Hilla kääntyi oikeaan suuntaan. Kapuloita meillä ei siis ollut lainkaan käytössä. Onnistui paljon paremmin kuin kapuloiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti