lauantai 30. maaliskuuta 2013

Sentään voittoputki jatkuu


Hilla oli tänään tokokokeessa ja tulokseksi saatiin VOI2 248 pisteellä ja sijoitus 1/10. Tunnarista jäi ykkönen kiinni, vaikka napisen kyllä enemmän Hillan käytöksestä liikkeiden välissä. Hilla sai omasta mielestään tosi kivan palkintolelun: se vinkuu, se on pehmoinen ja siitä voi vetää täytteet pihalle. (Minä sain suklaata. :) )

Paikalla makaaminen 9
Hilla meni sen näköisenä maahan, että se valmistautui nukkumaan. 4 minuutin aikana se oli kerinnyt vääntyä vielä enemmän mutkalle. Torstaina oli sama juttu, joten seuraavan kerran, kun paikkamakuita treenataan, Hilla joutuu puhutteluun.

Seuraaminen taluttimetta 8½
Paransi loppua kohden. Peruuttamisessa oli vino, mutta ei olla vielä keritty peruuttamista treenata kunnolla. Itse olisin saanut keskittyä vielä paremmin ja ottaa alussa koira paremmin mukaan. Katse sentään pysyi kerrankin eteenpäin.  Kokeiltiin uutta sivu-käskyä ja toimi sillä ihan hyvin.

Istuminen seuraamisen yhteydessä 10
Minulla ei ollut aavistustakaan oliko Hilla edes lähtenyt seuraamaan ja istuiko se liikkeen aikana. Minkäänlaista ääntä ei kuulunut eikä koiraa näkynyt näkökentässä. Kai se sitten teki hyvin.

Luoksetulo 10
Hidasteli minusta ihan törkeästi, kun ennakoi pysäytyksiä. Eka pysäytys erinomainen (annoin käskyn himpun liian myöhään, joten ei pysähtynyt ihan tötsän kohdalle), maahanmeno ihan kiva. Hidasteli lievästi myös sivulle tulossa.

Ruutu 7
Lähti todella hyvin, pysähtyi lähes oikeaan paikkaan. Maahanmenoon tuli kuitenkin tuli tuplakäsky, kun en muistanut tuliko siihen liikkurilta lupa vai ei ja annoin Hillan odottaa liian pitkään. Seuraamiseen siirtymisessä sain moitteita katseen pitämisestä koirasta, mutta Hillaa on pakko hieman vahtia, kun se saattaa juosta ohi.

Hyppynouto 10
Eipä mitään lisättävää. Pitkäksi mennyt heitto ja lievästi vino, mutta toi kivasti silti. Palautuksessa ehkä lievästi hidasteli.

Metallinouto 10
Erinomainen nouto. Taas aika pitkä heitto. Meinasi varastaa liikkurin käskystä.

Tunnari 0
Hilla lähti todella hyvin kapuloille, mutta oli tosi epävarma. Kyseli jopa välillä minulta apua. Nuuhki kyllä hyvin ja nosti ensin oikean, mutta vaihtoi sitten väärään. Kannatti siis olla ostamatta uusia tunnarikapuloita ja olla treenaamatta tunnaria. 

Kaukokäskyt 8
Lievästi liikkui luultavasti seiso-istu vaihdossa. Jouduin aika paljon käyttämään ääntä käskyihin, sillä Hillan vire oli tosi huono tässä vaiheessa.

Yleisvaikutelma 8
Tuomarilta kommenttia, että koira taitaa olla luonteeltaan aika kova. Minä sanon taas, että se on liian mukavuudenhaluinen ja laiskotteluun taipuva. Ei kuvata minun bortsua sanalla kiihkeä, ei. Liikkeiden väleissä nuuhki surutta maata ja hidasteli välillä perusasentoon tuloissa, josta jouduin kerran rumasti huomauttamaan. Hilla kuitenkin lähti tekemään hienosti liikkeet, vaikka oli se koko kokeen ajan aika alivireinen. En voinut nostattaa Hillaa vinkupalloilla hallissa, mutta olisi varmaan pitänyt käydä ulkona nostattamassa. Joku vihjesanakin pitäisi varmaan kehitellä, että saataisiin vire paremmaksi.

Mutta näyttää kilpailukirjassa sijoitussarake hyvältä, kun ollaan joka kokeessa sentään tultu ensimmäiseksi tai toiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti