lauantai 2. maaliskuuta 2013

Pystymetsästä tokokokeeseen


Hilla, 14 kuukautta vanha, revittiin pystymetsästä tokokokeeseen kisaamaan ja se saavutti tuloksen VOI3 214 pisteellä. Aika hyvin, vaikka todellisuudessa Hilla ei ollut lähellekään kisavalmis vielä. Muutama aivan hölmö virhekin tuli. Mutta me voitettiin silti, kun oltiin ainoat osallistujat voittajaluokkaan. :D

Paikalla makaaminen: 7
Meni tuplakäskyllä vasta maahan ja oli kuulemma hieman nuuhkinut maata.

Seuraaminen taluttimetta: 6
Ihan kauheaa. Hilla seilaili minne sattui, tiputteli katsekontaktia ja kyttäili ympäristöä. Tehtiin vahingossa saksalainen täyskäännöskin, kun Hilla ei ollut ihan hereillä. Perusasennotkin meinasi jäädä useammassa kohdassa tekemättä, vaikka ne yleensä Hilla tekee hyvin. Minä lisäksi tein vahingossa sivuaskeleet vaikka olisi pitänyt kääntyä. Vähän mulla jäätyi. Ja mun pitäisi lopettaa koiraan tuijottaminen.


Istuminen seuraamisen yhteydessä: 9
Seuraaminen tässä ihan ok, piste lähti hieman hitaahkosta(?) istumisesta.


Luoksetulo: 7,5
Hilla hieman hidasteli perusasennos maahan menossa ja sitten lähtikin älyttömän lujaa tulemaan mun luokse ja vähän hämmentyikin kun piti pysähtyä ja valui jonkin verran.  Maahanmeno puolestaan oli tosi hyvä, mutta taas hieman hidasteli sivulle tulossa.


Ruutu: 9
Pistemenetys minun tehostetusta äänenkäytöstä pysäytyksessä. Hilla lähti aivan älyttömän lujaa ruutuun ja oli sen näköinen, että luultavasti juoksee yli ja siksi jouduinkin käyttämään vähän ääntä. Seuraamaan siirtyminen oli todella ja nopea ja itse seuraaminen oli sellaista, jollaista toivoisin Hillalla olevan koko ajan.


Hyppynouto: 0
Lähti todella hyvin kapulalle, mutta jäi hetkeksi miettimään, kun kapula ei ollutkaan ”oma”. Sotkeentui kai sitten tästä ja kiersi esteen takaisin tullessaan vaikka yritin lisäkäskyllä korjata.


Metallinouto: 0
Lähti hyvin kapulalla, mutta jäi selvästi miettimään ja haistelemaan kapulaa hetkeksi, kun se ei ollut oma. Ja sitten hölmö bortsu vei kapulan tuomarille! Toi kyllä lopulta mulle kapulan, kun toistin käskyn.


Tunnari: 8½
Kävi kolme kertaa rivin läpi ennen kuin toi oikean kapulan. Kerkisin jo miettiä unohtiko se mitä oltiin tekemässä…


Kaukot: 7
Oltaisiin kuulemma saatu 9, jos Hilla ei olisi tarvinnut lopun perusasentoon tuplakäskyä… Hilla vaihtoi todella hyvin ja liikkui vain muutamia senttejä seisomisesta istumiseen (Oli niin etupainoinen, että ei saanut taaskaan etupäätä siirrettyä.)


Kokonaisvaikutus: 7
Itse henkilökohtaisesti olen todella tyytyväinen Hillan suoritukseen. Mitä jatkossa tullaan tekemään, niin kiinnitetään todella paljon liikkeiden väliin sillä nyt Hilla seilaili hirveästi omiaan ja varmasti siksi se ei aina keskittynyt niin hyvin kuin olisi ollut tarpeen. Armeijakuri siis koiralle! Toinen on, että harjoitellaan vierailla kapuloilla, sillä ne selvästi olivat vaikeita Hillalle. Lisäksi seuraamisten harjoittelu aloitetaan ihan alusta. Siitä on selvästi tullut meidän heikko lenkki.

Huomenna tehdään agilityä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti