torstai 28. maaliskuuta 2013

Possulassa

Possu maailman huipulla

Eilen kävin sikalassa kats… siis opiskelemassa söpöjä possuja. On ne hauskoja, kun pieninä ne ovat hirveän arkoja ja lihasikoina niistä tulee niin uteliaita, että niitä saa irrotella saappaasta irti. Minä voisin ottaa yhden pikkupossun tänne ja viedä Hillan sinne tilalle. Kukaan ei edes huomaisi mitään eroa. Niin possu Hilla on ollut, kun verotodistus (=päivän posti) ja sikalasta tehty tehtäväkaavake menivät parempiin suihin. Myös tyyny on suolistettu aika tehokkaasti. Harmi vain, että pikkupossut eivät pysy pieninä kovin pitkään, kun 5 kk:n iässä ne ovat sadan kilon luokkaa.

Uskallan ehkä linkittää tänne tämän päivän tokosta napsittuja kuvia: täällä. Hillahan näyttää ihan koiralta kunnon järkkärillä kuvattuna.

Mutta treeneissä Hilla on sentään kulkenut koko viikon ja kaikkien muiden liikkeiden pitäisi olla kunnossa paitsi seuraaminen. Lauantaina toivottavasti päästään samalle tasoille kuin treeneissä, jolloin VOI1 on täysin mahdollista. Toisin kisoissa kaikki on mahdollista… Mutta sitten treeneihin:

Agility
Ohjaaja ei päässyt paikalle, joten treenattiin tiistaina ryhmän kanssa keskenämme. Meille oli kuitenkin jätetty rata, joka oli kuitenkin simppeliä pyöritystä, joten en viitsi sitä ruveta värkkäämään tänne. Teemana olivat kontaktit, keinu ja kepeille lähetys eri kulmista.

Hilla teki välillä ihan hyvin kontaktia, mutta välillä se ei vain malttanut pysähtyä. Kyllä se aina meni takaisin sen näköisenä, että ”en minä oikeasti tästä lähtenyt luvatta, kuvittelit vain”, aina kun Hillaa katsoi pahasti. Kivasti kuitenkin haki esteitä ja vauhtiakin oli kivasti, mutta itse en saanut oikein niin pienessä tilassa juostua kunnolla. Kokeilin A:n suorittamista takaaleikkuulla (toimi myös kontaktit) ja valssaamalla Hillan edessä (sotki kontaktit, jos en tehnyt valssia todella ajoissa).

Hilla yllätti kepeillä ja pujotteli täydet 12 keppiä päästä päähän ihan yksinään täydellisesti, vaikka välistä puuttui useampikin verkko. Kulmista ainoastaan vaikea oli tulla putkesta niin, että Hilla joutui tulemaan ensin keppien takaa päästäkseen oikealle välille ja varsinkin silloin, jos itse olin toisella puolella.

Mutta Hilla teki ihan kokonaisen keinun; ilman mitään apuja. Vähän se vielä arkoo keinun liikettä eikä vauhti ole vielä kovin hyvä, mutta heti kun keinun pää on maassa, Hilla meni odottamaan keinun päähän palloa todella innokkaasti.

Toko
Olen viime päivinä videoinut paljon treenejä, jotta näkisin miltä Hillan seuraamiset näyttää:

Maanantai:

Tiistai:

Keskiviikko:

Hillan tokoilu
Seuraamista olemme tehneet joka päivä. Välillä on mennyt paremmin, välillä huonommin. Eilen Hilla teki todella hyvässä vireessä, mutta hieman huolimattomasti. Tänään ryhmätokossa kyttäsi ja tiputteli jatkuvasti katsekontaktia. Välillä se tuntuu tulevan hieman liian takana. Takapään käyttö on kuitenkin lievästi parantunut ja olemme lähteneet kokeilemaan auttaisiko käskysanan vaihto seuraamisen parantamiseen.

Tunnaria tehtiin tänään sisällä pari kertaa eikä siinä mitään moitittavaa. Myös liikkeestä istuminen toimii. Luoksetuloissa hidastelee turhankin paljon, kun ennakoi todella voimakkaasti pysäytyksiä, joten kisavirittelyssä ja kisojen jälkeen pitää ruveta tekemään paljon läpijuoksuja. Pysäytykset kuitenkin ovat olleet kivat, vaikka ehkä tänään hieman tahmasi niissäkin.

Ruutua ei olla tehty paljoa, mutta tänään lähetin suorilta pimeässä jostakin 50 metrin päästä ruutuun. Hilla ei ollut nähnyt virittelyssä ruutua, koska lähti todella vinoon, mutta heti korjasi yhtään vauhtia kiihdyttämättä tai hidastelematta, kun havaitsi ruudun matkalla. Ja päätyi täydellisesti ruudun keskelle. Kyllä Hillasta voi olla välillä ylpeä.

Kaukot ovat olleet ihan kivat, mutta niitäkään ei olla tehty paljoa. Eilen tehtiin häiriöksi ruudussa kaukot ja ennakoi pari käskyä maahanmenoiksi luultavasti ihan ruudun takia. Tänäänkin teki yhden maahanmenon vaikka piti istua, enkä oikein tiedä miksi. Ehkä Hilla ei ollut vain täysin hereillä. Tänään myös tehtiin ryhmäpaikkamakuu ja Hilla pysyi kyllä paikallaan, mutta kyllä pää kääntyili, kun tarkkailin sitä piilosta. Ja palatessa se oli ihan vinossa, enkä tiedä oliko se ryöminyt vinoon vai miten ihmeessä se oli päätynyt siihen asentoon. Paikaltaan se ei ainakaan ollut liikkunut.

Ryhmätreeneissä tehtiin myös hyppynoutoa vierailla kapuloilla. Ensimmäisellä heitolla Hilla otti hienosti kapulan mutta tiputti sen ja meinasi jäädä nuuhkimaan. Painokas uusittu nouto-käsky sai sen kuitenkin heti järkiinsä ja sen jälkeen Hilla nouti kaikki kapulat todella hienosti eikä vinoissakaan heitoissa ollut ongelmaa. Hieno Hilla!

Tinjan tokoilu
Tinjan vire on ollut viime päivinä todella vaihtelevaa, joten sitä pitää nyt ruveta tarkkailemaan, sillä kaikki ei ole ihan kunnossa. Välillä se laamailee, mutta välillä se on yli-innokas. Laamailu minua eniten huolestuttaa, sillä olen saattanut painostaa Tinjaa liikaa ohjattua noutoa opettaessani.

Tinja ei ole treenannut paljoa muuta kuin ohjattua noutoa. Tinja on selvästi ymmärtänyt idean, mutta ei aina malta kuunnella käskytystä ja välillä saattaa ryntäillä suoraan kapuloille ja välillä se ei taas meinaa millään lähteä merkiltä liikkeelle. Vauhti merkille on kärsinyt rutkasti, joten sitä pitää ottaa lähiaikoina erikseen.

Tinja on tehnyt pikkasen myös seuraamista ja toissapäivänä Tinja teki todella hyvän seuraamispätkän. Eilen se ei taas malttanut keskittyä lainkaan. Vähän ollaan myös kokeiltu luoksetulon pysäytyksiä sanallisella käskyllä, mutta vielä ei olla tehty niiden eteen hirveästi töitä. Sanallinen käsky kyllä toimii, mutta Tinja valuu silti liikaa.

Tinja oli selvästi unohtanut tokoesteen kokonaan, sillä se ei millään meinannut irrota esteelle. Saatiin kuitenkin jotenkin tämä takaisin Tinjan päähän, mutta lumien sulattua pitää käydä treenailemassa hyppyä enemmän. Mutta Tinja suostui tekemään hyppynoudon täysin vieraalla ja vielä aivan liian suurella ohjatun noudon kapulalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti