keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Osaa Hilla hypätäkin


Hilla sai kuin saikin koepaikan ensi viikolle tokokokeeseen. Pieni tunne on, että ainakin hyppynouto menee taas nollille, mutta seuraamisesta saataisiin tällä kertaa vähintään 7, mielellään 8. Mutta kokeenomaisia treenejä ei tehdä ennen tulevaa koetta, treenaamme vain pikkuasioita kuten ollaan etukäteen suunniteltu. Luultavasti keskitytään eniten seuraamisiin ja luoksetuloon.

Agility
Alla päivän rata:


Sekä videopätkä, miltä rata loppujen lopuksi näytti:


Todellisuudessa ensin tehtiin tätä:


Minun henkilökohtaisena tavoitteena oli vain mennä itse kovaa, jotta Hillakin pääsisi menemään. Hilla kun on niin kiltti, että se jää odottelemaan minua. Melko hyvin päästiin tavoitteeseen, mutta vielä tarvitaan lisää vauhtia. Takaaleikkuut eivät toimineet tänään lainkaan. Mutta Hilla jopa kuumeni niin paljon radasta, että näykkäisi minua kesken radan kantapäästä. Eipä ollut ennen moista tehnyt. Hyvä vaan, kun innostuu. Mitä tärkeintä, Hilla ei yrittänyt kertaakaan alitella esteitä.

Tinjan toko
Tinjan kanssa on lähdetty aika tosissaan harjoittelemaan ohjattua noutoa. Nyt lähinnä haetaan vain Tinjalle oikeaa opetustekniikkaa. Tinja on tällä viikolla tehnyt aika paljon ohjattua Hillan kapuloilla, mutta hienosti noutaa. Jos Tinjan lähettää suoraan perusasennosta hakemaan, niin silloin tulee 100 %:sti oikea kapula. Nouto ei ole kuitenkaan lainkaan varma, silloin kun lähetän Tinjaa hakemaan kapulaa niin, että sillä on selkä kapuloihin päin.

Luoksetulon stopit eivät enää toimi hitaalla käsimerkillä, enkä oikein tiedä mitä niille tekisin. Tinja vaan valuu joka kerta. Ehkä kokeillaan vaan takapalkkausta tunnollisesti, ja katsotaan lähteekö se toimimaan.

Tinja on oppinut peruuttamaan minusta poispäin. Se osaa sen niin hyvin, että vauhti on aika hurja. Toisin vielä Tinjallla on raja, jota se ei ylitä peruuttaessaan. Kaikki jäävät toimii erinomaisesti, jopa istuminen. Tinja tekee yllättävän varmasti, vaikka luulin, että istumisessa on ongelmia.

Tinjan kanssa on aina niin hauska tokoilla, kun se tekee aina täysillä. Sille pitäisi saada jostain kisat. Edes rally-tokokisat, jos ei oikeita tokokisoja. Tinjalla oli eilen todella hauskaa sisällä tokoillessa ja tarjotessa kaikenlaisia temppuja. Hillasta ei samanlaista draivia tahdo löytyä.

Hillan toko
Hillankin kanssa aloitettiin ohjatun noudon ja merkin treenaaminen. Ne ovatkin ainoat EVL:stä, jotka tarvitsisivat enemmän treeniä. Hillalla on ohjatussa aika sama ongelma kuin Tinjalla, joten jotain on pielessä minun koulutustavassani. Merkki taas lähti sujumaan erinomaisesti ja se erottuu jo nyt hyvin ruudusta. Alkuun lähdetään kokeilemaan toimiiko merkki, vaikka ei vaadittaisikaan täysin suoraa asentoa. Suunnat siis olisi tarkoitus opettaa todella vahvoiksi. Ohjatun noudon ja merkin harjoittelu on kuitenkin nyt hetken tauolla kisojen vuoksi.

Hillan kaukoja videoituna. Yksi maahanmeno on huono, koska annoin epämääräisen käskyn ja Hilla jäi hieman empimään minkä vaihdon halusin vai halusinko mitään. Ainoastaan seiso-istu –vaihto kaipaa enää enemmän treeniä.


Ruutua ollaan tehty jonkin verran ja toimii ihan kivasti. Tänään tuli vain kerta, kun Hilla pysähtyi selvästi liian aikaisin. Muuten alkaa paikka jo sijoittua huomattavasti keskemmälle, vaikka lievästi Hilla hakeutuu edelleen lähemmäs vasenta laitaa. Pohja on ollut nyt todella liukas, eikä Hilla ole oikein uskaltanut mennä hirveän kovaa. Samaa ongelmaa on ollut luoksetulotreeneissä. Niissä odotellaan kevättä ja sitä, että saataisiin joku tolppa kierrettäväksi. Ei me taideta muuten saada pysäytystä kuntoon. Hilla hieman ennakoi maahanmenoa pysähdykseksi, joten tähän pitää kiinnittää ennen kisoja huomiota.

Tunnariakin ollaan keritty tehdä ja siinä Hilla oli ekalla yrityksellä hieman epävarma, kun ei olla hetkeen tehty. Ei tarttunut vääriin, mutta tiputti oikean kaksi kertaa ennen kun toi sen. Seuraavilla kerroilla toi jo varmasti oikean kapulan. Tunnariakin siis pitää tehdä ennen kisoja hieman enemmän ja muistaa jossain välissä käydä ostamassa lisää tunnarikapuloita.

Seuraamisprojekti etenee erittäin hitaasti. Hillaa palkataan ulkona pallolla ja sisällä nameilla. Lelupalkkauksen takia Hilla on ruvennut seilaamaan aika paljon, mutta vire pysyy sentään parempana ja siihen keskitytään. Sentään Hilla osaa seurata kävelyssä siististi suoraan eteenpäin, jos se ei osaa muuta. Käännöksiä tehdään pikkuhiljaa ja yritetään vaatia hyvää takapään käyttöä. Hilla kyllä osaa käyttää takapäätänsä, kunhan vain Hillan saisi itsekin tajuamaan, että se osaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti