perjantai 8. maaliskuuta 2013

On vaikeaa!Vaikka monista VOI3 on varmasti ihan hirveän tulos ja sitä pitäisi masennella monta viikkoa sängyn pohjalle, niin meille se oli aivan huipputulos. Me ollaan jo nyt ylitetty itsemme! Ennemminkin se antoi vain lisää puhtia treenata ja parantaa liikkeitä. (Se into hieman lopahti, kun aloitimme seuraamisprojektimme, ja tajusimme, että tää onkin aika vaikeaa..) Hilla on vain kuin kotonaan kisakentillä. Ei sen kanssa edes pysty jännittämään kunnolla, kun sekin ottaa niin rennosti.

Seuraamisprojekti käynnissä
Hillan seuraamisprojekti:
Olen asettanut vuoden tavoitteeksi treenata Hillalle kympin arvoinen seuraaminen, ja olisi vihdoinkin aika ruveta työskentelemään tätä tavoitetta kohden. Paljon olisikin korjailtavaa. Suurin ongelma on, että minä teen vahingossa kaikkeni, että pilaisin Hillan seuraamisen. Treenit onkin aloitettu siitä, että minä harjoittelen oikeaa kävelytyyliä.

Hillalta palkka on vaihdettu nameista palloon. Se häslää ja seilaa nyt enemmän kuin ennen, mutta vire on paljon parempi. Jonkinlainen tasapaino pitäisi palkkaukseen löytää. Koska pidän nyt tiukasti katseeni eteenpäin, en ole varma miltä muuten seuraaminen näyttää. Silmäkulmasta katsottuna Hilla taitaa pitää ihan hyvin katsekontaktia.

Sisällä olisi tarkoitus harjoitella nameilla käännöksiä, peruuttamista seinää vasten ja sivuaskelia. Vielä ei ole suunnitelmia miten saan Hillan käyttämään kunnolla takapäätään. Se kyllä vissiin tajuaa, että sillä on sellainen siitä päätellen, että Hilla osaa nostaa pätevästi takapäänsä laatikon päälle. Ehkä lähden opettamaan kääntymistä peruuttamisen kautta?


Muu tokoilu:
Tinjan kanssa päätettiin aloittaa ohjatun noudon opettelu, koska hinkkaamme liikaa samojen juttujen parissa, jotka toimivat jo ihan hyvin. Olen lähtenyt Tinjalle opettamaan suuntia suoraan kapuloilla, mutta olen käynyt ensin näyttämässä oikean kapulan. Tällä tavalla on toiminut ihan hyvin, mutta välillä Tinja fiksatoituu silti liikaa juuri siihen toiseen kapulaan. Aikaisemmin olemme tehneet kosketusalustoilla ja niillä Tinja teki todella hyvin ja ehkä niillä treenataan aina välillä. Tinja on kuitenkin edistynyt ihan hirveästi noudoissa, koska se käy hakemassa mulle Hillan ohjatun noudon kapuloita!

Tinja on tehnyt myös pääasiassa avon juttuja, eikä niissä ole tapahtunut juuri mitään ihmeellistä. Hyppy toimii todella hyvin heti ensi yrittämällä, vaikka möllikisoissa Tinja ei muistanut yhtään mistä oli kyse. Luoksetulon stoppeja ollaan tehty takapalkalla. Seuraamisissa Tinja ennakoi turhankin paljon käännöksiä ja etääntyy liian kauas oikealle käännöksissä.


Hillan kanssa ollaan keskitytty koko viikko hyppynoutoon ja tehty varsinkin noutoja vinosta. Se ei taida yhtään tajuta sitä estettä siinä välissä vaan se menee kapulalle ja hyppää kyllä esteen, jos se sattuu olevan reitillä. Takaisinpäin Hilla kuitenkin hyppää nyt aika varmasti. Melkein onnistuin pilaamaan Hillan noudon sillä, että rupesin raivoamaan Hillalle ihan turhaan selän taakse tulemisesta palautuksissa kunnes tajusin, että painostan itse sitä katseella… taas.

Luoksetulon stopit toimivat Hillalla täydellisesti niin pitkään kun pallo oli ensin takana. Sitten kun aloitinkin treenin ilman, että kävin laittamassa pallon taakse, niin saatiinhan sitä valumistakin esille. Pitää siis välillä heittää Hillalle palkka taakse. Kaukot näyttäisi ihan toimivan, vähän häselsi tänään kun oli niin innoissaan. Seiso-istu –vaihtoja pitäisi varmuuden vuoksi treenata lisää.

Merkkiäkin ollaan keritty tehdä hieman palkkaamalla pallolla. Tehtiin merkki-treenin jälkeen vielä ruutuakin muutama toisto ihan läheltä lähettämällä ja hienosti hakee ruudun keskelle, vaikka oltiinkin tehty ensin merkkiä. Ruutu taitaa toimiakin nyt todella hyvin. Hilla kyllä tahtoo tulla turhan lähelle laitaa, kun lähetän sivusta, joten tähän pitää keskittyä.

Hilla on myös harjoitellut tokoesteella agilityn takaakiertoja, kun ne oli lauantain treeneissä meille vaikeita. Huomasi kyllä miksi pitää olla pitävät kengät, kun yritti talvikengissä itse pyörähtää tiukkaan yrittämättä samalla lentää nurin ja ehtiä ajoissa Hillan tieltä. Hilla innostuu ihan hirveästi näistä harjoituksista ja kuumeni ihan eri tavalla mitä se normaalisti tekee tokossa.

Ja välillä lepohetki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti