perjantai 15. maaliskuuta 2013

JääpuikonnoutajakoiraHilla varmaan noutaisi ihan mitä tahansa. Eilen se suostui ottamaan jääpuikon suuhunsa ja kantoi todella ylpeänä suurta aarrettaan. Jääpuikko ei valitettavasti kestänyt kuin muutaman metrin, kun Hilla käsitteli uutta kapulaansa rumasti…

Mun koirat ovat varmaan viimeksi treenanneet kunnolla tokoa viime viikon perjantaina. Hilla on melkein pelkästään keskittynyt nyt agilityyn. Ihan kamalaa! Nyt pitää ryhdistäytyä. Torstaina oli ryhmätreenit ja perjantaina treenattiin kotona tokoa.


Tinjan toko
Tinja teki torstain ryhmätreeneissä paikkamakuun ja paikallaan istumisen. Nousi heti istumaan kun lähdin, mutta palautuksen jälkeen pysyi maassa. Paikallaan Tinja istui niin pitkään hienosti, kunnes minä kerkisin hölmöillä… Ajattelin laittaa Hillan sillä aikaa, kun Tinja tekee paikallaan istumista, tekemään paikkamakuuta sivummalle. Ja Tinjahan tietysti lähti tarkistamaan, että en varmasti anna inhottaville bortsuille herkkuja. Milloinkahan opin, että jos laitan koirat tekemään paikkamakuita yhdessä, niin Hilla laitetaan ensin ja vasta sitten Tinja. Tai sitten ne käskytetään yhtä aikaa.

Tinja teki torstaina pienen temppuradan, jossa oli seuraamista, jääviä, luoksetuloa ja ruutua. Kivasti meni ja ruudussa mentiin jopa maahan eikä istuttu. Tinjan kanssa harjoiteltiin myös ohjattua noutoa, jonka harjoittelemista jatkettiin perjantaina. Kapuloiden sijaan Tinja teki ohjattua merkeillä. Ei oikein lähtenyt torstaina sujumaan, joten perjantaina kokeiltiin laittaa merkit lähemmäs toisiaan. Ei silläkään lähtenyt sujumaan, mutta kun lähetinkin Tinjan perusasennosta merkeille, niin meni 100 % varmuudella juuri oikealle merkille. Tämän jälkeen sujui paremmin lähettäminen myös silloin, kun Tinjalla oli ensin selkä merkkeihin päin.

Perjantaina Tinja teki myös lyhyen kaukosarjan pelkkää istumista ja maahanmenoja. Oli todella kiva. Lisäksi tehtiin enemmän luoksetulon stoppeja ja nyt keksittiin siihen oikein yksinkertainen ratkaisu, eli annankin käsimerkin hitaasti. Sillä tavallahan se pysähtyi juuri oikein!

Borstulta paloi käpy
Hillan toko
Hilla teki torstaina älyttömän upeat istu-seiso-istu vaihdot kaukoissa. Oli oikein täpäkkä eikä liikkunut lainkaan kuin ehkä pari kertaa. Kerrankin häiriö vaikutti siihen positiivisesti. Perjantaina tehtiin kaikki vaihdot, mutta jostain 5 metristä, mutta silti aivan upeat. Taitaa kaukoista tulla Hillan bravuuri ruudun ja jäävien lisäksi.

Torstaina tehtiin myös ruutua ja lyhyeltä matkalta Hilla meni juuri oikealle paikalle ruudun sisällä. Mutta heti kun sen lähetti kauempaa, niin Hilla ajautui jälleen liian lähelle vasenta laitaa. Kyllä se ruudun sisällä pysyy, mutta pakko tähän on puuttua, sillä joku kerta se ei kyllä enää ole ruudun sisällä. Pitää varmaan hetki tehdä pelkästään lähetyksiä ihan lyhyeltä matkalta ja katsoa miten se lähtee vaikuttamaan.

Seuraamista ollaan tehty molempina päivinä ja siinä ollaan keskitytty lähinnä takapään käyttöön. Nyt harjoitellaan sitä kääntymällä todella hitaasti. Torstaina Hilla teki todella hyvin, mutta perjantaina Hilla häsläsi ja yritti monesti tehdä mutkia suoraksi. Perjantaina myös pujoteltiin ruutumerkkien ympäri, sillä Hillalla on ollut viime aikoina tapana kyttäillä seuruussa ruutumerkkejä. Nyt kun itse keskityn katsomaan vain eteenpäin, niin näköjään vammakäteni on palannut. On tämä kävely sitten hankalaa…

Perjantaina Hilla teki myös luoksetuloja siinä oli tarkoitus harjoitella erityisesti seisomaan pysäytyksiä. Hilla vain ennakoi todella pahasti heti ekalla yrityksellä, että oli pakko ottaa hetki pelkkää läpijuoksuja. Eikä luoksetulot näytä silti nyt yhtään hyvältä. Mihin Hillan muuten hienot luoksetulot on oikein kadonneet?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti